Tutorit 2018

Emma Heikkinen

Ikä: 20v (toukokuussa 21v)

Mistä kotoisin: Somerolta ”Sommarnääsistä”, Varsinais-Suomen helmestä

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Toistaiseksi asustelen ihanassa, uudessa yksiössä Rautpohjassa. Haaveena kuitenkin muuttaa lähemmäksi keskustaa, sillä yöllisistä pyöräretkistä ei tunnetusti seuraa kohdallani mitään hyvää…

Harrastukset: Hanurin soitto, pianon soitto (yritys on ainakin kova!) ja säännöllisen epäsäännöllisesti korkeakoululiikunnan jumpat sekä ehkä vähän myös Timen karaoke…

Kun minä olin fuksi vuonna 2017: Olin monta kertaa hukassa, eksyksissä ja myöhässä (myöhässä olen edelleen). Rakastuin Jyväskylään, joka aiemmin oli tälle Someron ihmeelle täysin vieras paikka. Osallistuin myös kaikkiin mahdollisiin kissanristiäisiin (ja kaikille sitseille!!) ja elin elämäni parasta aikaa.

Noloin moka: Tarjoilijana työskennellessäni pudotin kerran asiakkaan annoksen lattialle.

Kolme parasta asiaa Jyväskylässä: 1. Tiivis opiskelijayhteisö 2. Opiskelijatapahtumat (ja kaikki edut!!) 3. Miriam’sin porkkanakakku.

Tätä et tiennyt minusta: Kesäisin marjastan pakastimen täyteen mustikkaa. Tämä kulkee suvussa.

Erityistaitoni: Heittäytyminen tilanteeseen kuin tilanteeseen! Ja myöhässä oleminen.

Odotan tulevalta syksyltä: Uusiin ihmisiin tutustumista, hauskoja tapahtumia ja sitä, että fuksit ovat yhtä innoissaan kun itsekin olin <3

Jari Kaatranen

Ikä: 22v

Mistä kotoisin: Etelä-Savon sydämestä, Mikkelistä!

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Viime vuosi vierähti kotoisan ahtaasti yksiössä, jota joku kehtasi jopa väittää pieneksi… Kesällä muutto paremman puoliskoni kanssa ”hiukan” isompaan kaksioon. Molemmat asunnot luonnollisesti aivan pelipaikoilla keskustassa!

Harrastukset ja vapaa-aika: Futis on lähellä sydäntä, vaikka nykyään lähinnä enää vain ahkeran penkkiurheilun kautta. Kavereiden kanssa kisastudiot, fifamatsit ja bilispelit ovat myös loistavaa ajanvietettä!

Kun minä olin fuksi vuonna 2017: Fuksivuosi tarjosi runsaasti hauskoja hetkiä ja ikimuistoisia kokemuksia sekä paljon mahtavia uusia tuttavuuksia. Siitä kannattaa ehdottomasti ottaa ilo irti!

Noloin moka: Pari vuotta sitten kävimme futisreissulla Lontoossa äijäporukalla. Eksyimme heti ensimmäisenä iltana vahingossa nauttimaan virvokkeita minnekäs muuallekaan kuin ihka aitoon… noh sanotaan vaikka anniskeluravintolaan, jonka asiakaskunta koostui pelkistä miehistä.

Kolme parasta asiaa Jyväskylässä: Timen karaoke, Ilokiven porsaanleikkeet sekä tietysti opiskelijatapahtumat!

Tätä et tiennyt minusta: Kuuntelen pelkästään suomalaista musiikkia…

Erityistaitoni: Karaoken dominointi!

Odotan tulevalta syksyltä: Toki ennen kaikkea teitä uusia opiskelijoita! Lisäksi toivon näkeväni aitoa heittäytymistä ja innokasta osallistumista!

Essi Naskali

Ikä: 18-45 
 
Mistä kotoisin: Satakunnan epävirallisesta pääkaupungista, Huittisista
 
Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Kämppiselämää parhaan kaverin kanssa. Alunperin muutin solun kautta yksiöön, mutta ehdoton lemppari on tän hetkinen tupa. 
 
Harrastukset: Polvileikkauksen jälkeen epävirallinen pallon perässä juokseminen on jäänyt vähemmälle, niin harrastuslistaan kuuluu nykyisin mm. kavereiden härnääminen ja hengissä pysyminen
 
Kun minä olin fuksi vuonna 2016: Taisin keskittyä enemmän kaikkiin tapahtumiin osallistumiseen kuin luennoilla käymiseen. Hurmaannuin myös Jyväskylästä sekä Freetimen karaokesta. Toimin hallituksessa ja onnistuin haalimaan pari noppaa ja törkeen hyvän kaveriporukan. 
 
Noloin moka: Pelkään, että äiti lukee tän. 
 
Kolme parasta asiaa Jyväskylässä: Oon viime aikoina koukuttunut kaupungin kirjastossa oleviin 1000 palan palapeleihin, istuin vahingossa yli kolme tuntia siellä viimeks. Ehdoton lemppari on JoyStone eli tuttavallisemmin kaupungin paras opiskelijaravintola Ilokivi ja vikana lempparina korkeakoululiikunta.
 
Tätä et tiennyt minusta: Alkoholin vaikutuksen alaisena kärsin vakavasta kleptomaniasta. Kuuluisimpana keissinä taitaa olla, kun fuksivuoteni Talvipäivillä mukaani tarttui sivuhuoneen lasikaapista pehmolelu eikä oikein kukaan tiedä miten. 
 
Erityistaitoni: Oon kiitettävän hyvä kuluttamaan rahaa, jota mulla ei ole. 
 
Odotan tulevalta syksyltä: Huikeeta fuksiporukkaa ja ryhmäytymistä!

Patrick Niskanen

Ikä: -94

Mistä kotoisin: Nurmijärvi, Klaukkala

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Pienehkö kaksio yliopiston välittömässä läheisyydessä yksityiseltä vuokranantajalta. Olen asunut Jyväskylässä jo melkein 4 vuotta. Ennen opiskeluita töissä käydessäni asustelin hieman tasokkaammassa kämpässä Veturitalleilla, mutta budjetin kutistuessa piti vaihtaa halvempaan ja mieluiten lähempänä koulua sijaitsevaan asumismuotoon.

Harrastukset ja vapaa-aika: Kesäisin minut löytää rämpimässä ympäri Keski-Suomen järviä ja soita saappaat jalassa ja virveli kädessä. Talvisin saatan säässä kuin säässä istua Päijänteellä pilkillä lievittämässä opiskelustressiä kaikessa hiljaisuudessa. Lumilautailusta saan myös kovia viboja, vaikkakin opiskelijabudjetilla pääsee liian harvoin rinteeseen. Ympäri vuoden enemmän tai vähemmän säännöllinen kuntosaleilu kuuluu myös elämäntapoihini.

Kun minä olin fuksi vuonna 2017: Vältyin harkitsevaisuuteni ja äärettömän viisauteni ansiosta kaikilta ikäviltä tapahtumilta, tai ainakaan en muista niitä, tiedä sitten miksi… Tämän lisäksi sain valtavasti uusia kavereita, totuin aiempaa enemmän olemaan poissa mukavuusalueeltani ja laiskistuin ruuanlaitossa (kiitos sonaatti ja ilokivi).

Noloin moka: Ei välttämättä ”moka”, mutta ulkopuolisten silmissä varmasti kysymyksiä herättävää nähtävää, kun fuksiaisissa teinimutanttininjakilpikonnaksi pukeutuneena keräilin Kirkkopuistossa kuusen alta käpyjä virtsalta haisevan puliukon kanssa.

Kolme parasta asiaa Jyväskylässä: Ympäröivä luonto, koti ja kaverit

Erityistaitoni: Olen saanut hyvää palautetta ruuanlaittotaidoistani.

Odotan tulevalta syksyltä: Hauskoja ja ikimuistoisia hetkiä sekä uusien että vanhojen kaverusten kanssa!

Vesa Pieskä

Ikä: 22 vuotta

Mistä kotoisin: Pohojois-Pohojammaalta Ylivieskasta.

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Olen asustellut koko opintojeni ajan aistikkaassa vuokrayksiössäni Rautpohjassa. Ihastuin kookkaaseen kylppäriin.

Harrastukset: Kestittely kavereiden kera, liikunta lukuisissa lajeissa & musisointi milloin milläkin.

Kun minä olin fuksi vuonna 2016: Tein epävirallisen Tour de Matkakeskuksen pyöräilyennätyksen etapille Keskussairaala – Matkakeskus.

Noloin moka: Kyseisen ennätyksen jälkeen myöhästyin junasta ja oksensin pensaaseen.

Kolme parasta asiaa Jyväskylässä: Ihmiset, opiskelijaelämä & satama.

Tätä et tiennyt minusta: Lupaava ratsastajan urani katkesi, kun tallilta ei löytynyt päähäni mahtuvaa kypärää.

Erityistaitoni: Paint-kuvankäsittely.

Odotan tulevalta syksyltä: Uusia tuttavuuksia & huikeita tapahtumia!

Mea Saarinen

Ikä: 20

Mistä kotoisin: Riihimäeltä eli kavereiden kesken Rixusta.

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Yksiö matkakeskuksen kupeessa. Sain yksiön siten, että äitini kysyi eräältä airbnb-majoittajaltaan, sattuisiko hänellä olemaan vapaita vuokra-asuntoja. Ensi syksyksi on etsinnässä kaksio, mutta yksin asuminen on kokemisen arvoista!

Harrastukset: Kuntosali, korkeakoulu-ryhmikset, lumilautailu, naapureiden häiritseminen armottomalla hoilaamisella ja pianon/kitaran soittamisella sekä oman elämän ninjailu.

Kun minä olin fuksi vuonna 2017:  Sain mahtavia ystäviä ja tunsin fuksivuoden liitävän ohitse aivan liian nopeasti.

Noloin moka: Senat menivät vähän sakaisin, kun kerroin välivuodella Australiassa pankkivirkailijalle, että Suomessa on voimassa kuolemantuomio. Tajusin tietenkin tämän vasta Google-kääntäjän avulla käveltyäni ulos pankista.

Kolme parasta asiaa Jyväskylässä: Eloisa opiskelijaelämä, urheilumahdollisuudet ja Ilokiven Kari!

Tätä et tiennyt minusta: Voitin isäni kanssa TV-ohjelman ”Meidän isä on parempi kuin teidän isä” vuonna 2007 😀

Erityistaitoni: Saan nenänreikäni laajenemaan hämmästyttävän suuriksi.

Odotan tulevalta syksyltä: Hyvää meininkiä ja uusiin fukseihin tutustumista <3

Saana Suutari

Ikä: 21

Mistä kotoisin: Alunperin Jyväskylästä, mutta suurimman osan elämästä oon asunut Haminassa.

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Koasin soluasunto. Olin melko varma että muuttaisin yksiöön, kunnes kaveri laittoi viestiä ja kyseli olisiko kiinnostusta kimppakämppään. Päätettiin muuttaa kämppiksiksi ja sillä tiellä ollaan edelleen, on ihanaa että kotona on joku jolle voi kertoa päivän kuulumiset!

Harrastukset: Musiikki ja käsityöt.

Kun minä olin fuksi vuonna 2017: Sain elämääni paljon uusia ihania ihmisiä ja tutustuin uudelleen lapsuuden kotikaupunkiin.

Noloin moka: Ei ehkä noloin, mutta ainakin viimeisin: Harkkaluokallani yksi oppilaista kysyi tarinaansa varten mikä eläin olisi kuuro, ja vastasin salamana lepakko. Oppilaat naureskelivat sille jonkin aikaa.

Kolme parasta asiaa Jyväskylässä: Lyhyet välimatkat, mukavat ihmiset ja kunnon talvi!

Tätä et tiennyt minusta: Inhoan kaikkia hiilihapollisia juomia.

Erityistaitoni: Nukahdan superhelposti, etenkin autossa.

Odotan tulevalta syksyltä: Lisää uusia ihania ihmisiä, lämpimiä villapaitoja ja kaikkea sitä, mitä en vielä osaa edes odottaa!

Nina Tiihonen

Ikä: 22

Mistä kotoisin: Hankasalmelta

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Kaksio kivenheiton päässä yliopiston kirjastolta. Soluelämä Kuokkalassa ei enää maistunut kun poikaystäväkin pääsi opiskelemaan. Eka kämppä, jota kävimme katsomassa on nyt ollut meidän koti jo kohta kolme vuotta!

Harrastukset: Talvisin pöllöt realitysarjat ja Netflix, kesäisin rakastan juosta ja ulkoilla.

Kun minä olin fuksi vuonna 2015: Fuksi, joka ymmärsi kalenterin todellisen merkityksen elämässä ja miksi on olemassa sanonta ’’ensin työ, sitten huvi’’.

Noloin moka: Ollessani vaihdossa Kanadassa olin Winnipegissä ja halusin kuvan ison ’’Winnipeg’’-kyltin edessä. Kiivetessäni kyltin luo farkkuni repesivät haaroista aivan täysin ja jouduin kävelemään koko kaupungin läpi revenneissä housuissa alushousut vilkkuen ennen kuin pääsin hotelliin vaihtamaan farkut.

Kolme parasta asiaa Jyväskylässä: Täällä tuntee olonsa kotoisaksi nopeasti, opiskelijatapahtumia riittää ja pohjelihakset kasvaa kun pyöräilee sen mäkisiä katuja.

Tätä et tiennyt minusta: Minulla on kaksoissisko, joka on minua vain minuutin nuorempi.

Erityistaitoni: Osaan siivota asuntomme esittelykelpoiseksi hämmästyttävän nopeasti jos tarve vaatii.

Odotan tulevalta syksyltä: Jälleen uutta ’’ekaa koulupäivää’’ ja hauskoja tapahtumia!