Tutorit 2019

Netta Ahonen

Ikä: 21

Vuosikurssi: Kolmas

Mistä tuut:Suomen aurinkoisimmasta kaupungista Vaasasta <3

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Asun ihanassa minikaksiossa Harjun vieressä. Sinne päädyin, sillä muuttaessani pois isommasta asunnosta totesin, ettei mun tavarat taidakaan enää yksiöön mahtua.

Harrastukset: Hömppäohjelmien katsominen, ryhmäliikunta,
ystävien kanssa hengailu sekä silloin tällöin monen tunnin tanssimaratonit Jyväskylän yössä.

3 parasta asiaa Jyväskylässä: Se, että opiskelijat on otettu täällä hyvin huomioon (kuten huikeat Pedagon edut). Tämän lisäksi parasta on Harju sekä Kauppakadun erilaiset kahvilat ja kuppilat.

Tätä et tiennyt minusta: Lapsena haaveammattini ei suinkaan ollut luokanopettaja, vaan minusta piti tulla norsunharjaaja! Jostain syystä tämä haave jäi sitten unholaan.

Mitä odotan tulevalta syksyltä: Odotuksissa on aivan huippusyksy meidän tutoreiden sekä uusien ja vanhojen opiskelijoiden kanssa. En malta odottaa!!

Slogan: ”Todella hyvä todella hyvä” (tämän merkitys selvinnee sitten syksyllä)

Riia Honkala

Ikä: 22v, Pedagon sitsipäivänä 19.9. täytän 23 vuotta 🙂

Vuosikurssi: 2. vuosikurssi pärähtää käyntiin.

Mistä tuut: Ööh ääh, oon asunu vähän siellä sun täällä Jyväääskylän ja Pieksämäen välillä. Ehkä kuitenkin sanoisin eniten tulevani Jyväääskylästä, koska täällä mää oon syntyny.

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Asun Veturitallien vieressä kaksiossa, jossa ikkunat on radan suuntaan. Kävin fuksivuonna tunnustelemassa Kortepohjan maaperää, mutta päädyin asumaan lähemmäksi keskustaa. Keskustaan mut ajoi työpaikka (teen koulun ohella parina päivänä viikossa töitä keskustassa) ja palvelujen läheisyys. Matkakeskus (ja Burger King) asunnon vieressä on myös plussaa.

Harrastukset: (Jäätelön <3) syöminen, ruoanlaitto, päikkäreiden nukkuminen, kuntonyrkkeily, karaoke ja tanssiminen sekä ystävien näkeminen.

3 parasta asiaa Jyväskylässä: Vaikea sanoa vain kolmea! Mutta parasta on kuitenkin ihanat ihmiset, opiskelu ja kaunis luonto.

Tätä et tiennyt minusta: Missasin fuksivuonna pikkujouluristeilyn, koska olin kipeänä. Ei siinä mitään, etten päässyt risteilylle, mutta koska en päässyt, maksoin käytännössä sieltä saadusta haalarimerkistä reilu 60€. Kallein haalarimerkkini ikinä! Ja jota en kaiken lisäksi edes haalareihini saa laittaa, koska en ollut paikalla. Onneksi tämäkään ei ole niin vakavaa loppujen lopuksi 🙂

Mitä odotan tulevalta syksyltä: Tulevalta syksyltä odotan erityisesti fukseihin tutustumista, mahtavia tapahtumia ja niiden toteuttamista sekä ikimuistoisia hetkiä huikeiden tyyppien kanssa!

Slogan: Ompelen ne haalarimerkit sitten joskus. (Hoin tätä koko fuksivuonna kaikille, jotka kysy miks en oo ommellu merkkejä)

Ville Hulkkonen

Ikä: Oon 22-vuotias

Vuosikurssi: Opiskelen 2. vuosikurssilla

Mistä tuut: Pieksämäeltä!

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Muutin vuoden 2018 alkajaisiksi Jyväskylään ja asetuin samantien Satamakadulle, Lutakko on place to be!

Harrastukset: Jalkapallo – kentällä, kentän laidalla sekä katsomossa.

3 parasta asiaa Jyväskylässä: Jyväskylä on kaunis ja kompakti kaupunki. Oon myös saanut opintojen kautta paljon uusia ystäviä.

Tätä et tiennyt minusta: Backstreet Boys on mun guilty pleasure. “Everybody, yeah (YEEEEAH)!”

Mitä odotan tulevalta syksyltä: Fuksisyksy on niin ainutlaatuinen kokemus, et on siistiä olla osa sitä ja samalla tutustua kaikkiin uusiin opiskelijoihin. Ootan tapahtumarikasta syksyä, rapatessa roiskuu.

Slogan: Öitä

Oona Kuusenmäki

Ikä: 22v (synttärit 5.2. jos joku haluaa laittaa muistiin!)

Vuosikurssi: Olen toisen vuosikurssin opiskelija. Kotiryhmänä Digisepät <3

Mistä tuut: Suomen Ateenasta, eli Jyvääskylästä (ja Uuraisilta, kai myös vähän Petäjäveeltä)

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Asustelen söpössä pikkukaksiossa Puistokadulla. Päädyin asuntoon jo kaksi vuotta sitten, kun halusin parvekkeellisen asunnon keskustan tuntumasta. Kävin kahden välivuoden aikana töissä, ja niillä pienoisilla tuloilla taioin tästä pienestä kämpästä kodin. Ja vaikka vuokran määrä välillä itkettää, niin mihkä sitä ihminen nyt kotoaan lähtis!

Harrastukset: Kahvin juontia tulee harrastettua liikaa, mutta kofeiiniövereiden lisäksi kuuntelen Antti Holman podcasteja salilla heiluessa. Minä mittään heviä tarvihe, kunha Holma huutaa korvissa. Harrastuksiini kuuluu myös pienten (ja vähän suurempien) viherkasvieni hengissä pitäminen. Tällä hetkellä suurin ylpeyden aiheeni on suuri peikonlehti, joka koki vappuna -19 pienen kolahduksen.

3 parasta asiaa Jyväskylässä: Rakastan Tuomiojärven rantaa, koska siellä on rantalentisverkot ja aurinko laskee ”Tuokkarin” taakse. Tykkään myös Kuokkalan sillasta (paitsi huonolla säällä), koska se tarjoaa oikaisemismahdollisuuden Jyväsjärven lenkillä. Ei tarvitse kiertää koko järveä, jos meinaa kunto loppua. Lisäksi kampusalueen lounastarjonta on parasta! Jossei Ilokivessä pysty nälkäänsä taltuttamaan, niin ei sitten missään.

Tätä et tiennyt minusta: Asun pizzeriaa vastapäätä, mutta olen käynyt siellä tämän kahden vuoden aikana ehkä 10 kertaa. Sen sijaan Pasargad tuli fuksivuonna erityisen tutuksi. Pro tip: siinä vaiheessa kun pizzerian työntekijä muistaa tilauksesi ulkoa, muuta sitä.

Mitä odotan tulevalta syksyltä: Odotan ihan super innolla uusia fukseja ja kaikkia tapahtumia, joita päästään järjestämään! Ensimmäinen koulupäivä kutkuttelee jo vatsan pohjassa.

Slogan: Alle 2m ihmiset ei ole jättiläisiä

Sanna-Mari Matero

Ikä: 21

Vuosikurssi: 2. vuosikurssia aloittelen musiikin kotiryhmässä. Jos musiikki kiinnostelee niin mä oon se tyyppi johon kannattaa olla yhteydessä jo ennen orientaatioviikkoa, sillä musiikkikasvatuksen mahtavaan maailmaan haetaan jo ensimmäisellä yliopistoviikolla! Laita siis jo nyt mietintämyssyyn, olisiko just sulla kiinnostusta saada musaopen pätevyys ja maustaa tulevia opisekeluvuosia mielettömillä musaopinnoilla! *tämä ei ole maksettu mainos*

Mistä tuut: Oon se eteläntyttö Tuusulasta.

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Hörpin aamukaffet kämppiksen kanssa Lounaispuiston maisemia ihastellen. Random lapsuuden puolituttu laittoi viestiä ennen opintojen alkua että ”mitäs jos etittäs kimppakämppää” ja päätin siltä istumalta ottaa elämäni parhaimman riskin. Bongasimme yksityiseltä kelpohintaisen kaksion ja hetkeäkään en tätä päätöstä ole katunut— kämppistely on ihan parasta!

Harrastukset: Musiikkia harrastan kaikessa mielessä, viulua vingutan ja suutani auon sun muuta mukavaa. Telinevoimistelu on lähellä sydäntä samoin tankotanssi ja uutena tuttavuutena twerkki! Salaisiin intohimoihin kuuluu myös isojen painojen nostelu. Toisaalta oon myös aikamoinen kotihiiri ja varhaismummo, mitä tulee käsitöiden tekemiseen :3.

3 parasta asiaa Jyväskylässä: Top3 -listaan kuuluu ehdottomasti opiskelija-elämä; opinnot yliopistossa on olleet ihan huippuja (musakasvatus, mietimieti ;)), samoin opiskelutoverit ja yleinen pöhinä kaupungilla on ihan omaa luokkaansa. Jyväskylässä on sitä jotan!

Tätä et tiennyt minusta: Seison aina käsilläni kun siihen tulee mahdollisuus. On asia erikseen, oonko mä hyvä siinä, mutta maailmaa on kiva katella välillä vähän eri näkövinkkelistä 🙂

Mitä odotan tulevalta syksyltä: Just suhun tutustumista! Uudet tuttavuudet on erittäin jees ja opeopiskelijoiden kirjo on niin ihanan värikäs että tuskin maltan odottaa uusien fuksipalleroiden saapumista <3.

Slogan: Parempi myöhään kun ei milloinkaan 🙂

Fanni Paappanen

Ikä: Täytän ekalla kouluviikolla 23v (jatkot poikkareilla, pistäkää kalenteriin)!!

Vuosikurssi: 2. vuosikurssi

Mistä tuut: Miä oon kotosin aidost kalastajakyläst Kotkan saaristost.

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Ennen pääsykoetuloksia riskillä vuokrattu kaksio Mäki-Matista harjun kupeesta. Meillä asuu myös tydör-koira Elvi!

Harrastukset: Ruokahommat ja viinihommat. Ja niihin yhdistettynä ystävät!

3 parasta asiaa Jyväskylässä: Supermahtava opiskelijameininki, lenkkimaastot ja kaikki ihanat, upeat ystävät joita sain fuksivuotenani.

Tätä et tiennyt minusta: Olen kova tyttö lähtemään jokaisiin järjestettäviin kissanristiäisiin, mutta yleensä löydän itseni nukkumasta omasta sängystä jo n. klo 20.45.
Poikkeus astuu kuvaan niissä kinkereissä jossa oma sänky ei ole saatavilla (esim. pikkujouluristeily, Talvipäivät aka. TPTPTPTP) jolloin jatkan iltaa baarista suoraan aamupalalle. There’s no in between.

Mitä odotan tulevalta syksyltä: Uusia tuttavuuksia, ihania muistoja, menoa ja meininkiä!

Slogan: Ponileikki VEKS

Inka Perokorpi

Ikä: 21

Vuosikurssi: Toka

Mistä tuut: Porvoosta eli kavereiden kesken P-town:ista

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Parhaan kaverin kanssa kämppiselämää keskustassa. Yks viikonloppu Jyväskylässä + pullo viiniä ja kämppistely oli lopputulos. Kaunistelematta Kämppiselämä on parasta ikinä.

Harrastukset: Sählääminen milloin missäkin, salilla käynti, ryhmäliikunnat, tanssiminen, kavereiden kanssa hengailu ja bailaaminen.

3 parasta asiaa Jyväskylässä: Jyväskylässä on vaikka mitä ihanaa, mutta jos kolme pitää valita niin: opiskelijaelämä, Ilokivi ja Timen karaoke!

Tätä et tiennyt minusta: Oon todella kova höpöttämään ja puhumaan, mutta joka kerta kun oon juhlimassa multa lähtee ääni aivan kokonaa. Eli jos tapaat mut enkä puhu, syynä on luultavasti jotkut kissanristiäiset.

Mitä odotan tulevalta syksyltä: Uusiin ihmisiin tutustumista, hauskaa meininkiä  ja ikimuistosia hetkiä!

Slogan:Välillä bikkamaisteri

Iina Pulkkinen

Ikä: 20 v.

Vuosikurssi: Toinen vuosikurssi

Mistä tuut: Miä tuun Mikkelistä!

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Asun kaksiossa ihan yliopiston huudeilla mun lemppari-ihmisen kanssa. Näppärän sijainnin lisäksi ihastuimme kämpän runsaisiin neliöihin ja valoisuuteen.

Harrastukset: Vaikka aktiiviurheilun ajat ovat osaltani toistaiseksi ohi, yritän kovasti ylläpitää urheilijan statusta muun muassa salitreenin ja höntsäsäbän avuin. Sen lisäksi vietän vapaa-aikaani milloin ja miten missäkin, esimerkiksi kavereiden ja perheen seurasta nauttien, musisoiden ja ulkoillen. Eikä unohdeta kaiken maailman tapahtumia ja Timen karaokea.

3 parasta asiaa Jyväskylässä: Vaan kolme? No esimerkiks opiskelijakulttuuri, maisemat ja ihanat ihmiset!

Tätä et tiennyt minusta: Lupasin itselleni ja monelle muulle opettelevani soittamaan kitaraa tämän kesän aikana, jotta osaisin säestää lauleskelujamme tulevana syksynä. Ja nyt lupasin sen myös julkisesti… Kattellaan sitten syssymmällä, millaisia sulosointuja saankaan aikaan!

Mitä odotan tulevalta syksyltä: Uusia tuttavuuksia, hauskoja hetkiä ja ihania muistoja!

Slogan: Millon syödään?

IINA TOIMII LISÄKSI TVT-TUTORINA! Eli jos Sisu-asioissa ja muissa on pulmia, ole yhteydessä Iinaan!

Pinja Päivärinta

Ikä: Ikää löytyy 22 vuotta

Vuosikurssi: Toinen vuosikurssi

Mistä tuut: Kirkkonummelta!

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Muutin alun perin Jyväskylän keskustaan, mutta jouduin talvella siirtymään sieltä pois putkirempan tieltä. Nyt kotikolo löytyy yksiöstä yliopiston viereltä – oon tähän kyllä tosi tyytyväinen varsinkin silloin, kun aamulla alkaa aikaisin koulu. Molemmat sijainnit oon todennut kuitenkin hyviksi paikoiksi asua!

Harrastukset: Kaikki nää klassiset eli viihdyn kuntosalilla ja lenkkipoluilla, talvella lumilaudan päällä. Mut löytää myös helposti kaiken maailman tapahtumista ja tanssilattialta.

3 parasta asiaa Jyväskylässä: Opiskelijaelämä on täällä super jees, samoin lyhyet välimatkat ja ihanat kaverit.

Tätä et tiennyt minusta: Mulla on huippuluokan unenlahjat. Nukahdan aina heti, kun meen nukkumaan enkä herää oikeestaan mihinkään.

Mitä odotan tulevalta syksyltä: Hauskoja hetkiä ja hyvää yhteishenkeä!

Slogan: Oon siel ihan kohta!

Heta Vaattovaara

Ikä: Oon 24 vuotta eli siis tutorporukasta vanhin, viisain ja filmaattisin.

Vuosikurssi: Ensi vuonna alkaa kolmas vuosi opinnoissa.

Mistä tuut: Oon aito ja alkuperäinen Jyvääskyläläinen.

Asumismuoto ja miten siihen päädyin: Asuin suurimman osan fuksivuodesta pienessä yksiössä, mutta nyt toisena vuonna jaoin/jaan hulppean kaksion poikaystävän kanssa Lutakossa. Oma tiskikone ja sauna ovat muuttaneet käsitykseni hyvästä elämästä.

Harrastukset: Harrastuksiin kuuluvat päiväunet ja ruoka. Jotkut kutsuvat luovaksi ja inspiraation (tai vapaa-ajan) puitteissa tykkään piirtää, tehdä teatteria ja laulella karaokessa kuin myös suihkussa.  Jos Jyväskylän teatterikenttä kiinnostaa, voi multa kysellä lisää myös siitä.

3 parasta asiaa Jyväskylässä: Pitkät alamäet (huonoina puolina isot ylämäet), opiskelijaelämä ja Time.

Tätä et tiennyt minusta: Mulla on identtinen kaksoissisko, älkää siis moikkailko mua Turussa.

Mitä odotan tulevalta syksyltä: Kaikkiin uusiin tyyppeihin tutustumista, Timen karaokea ja kaikkia hauskoja tapahtumia ja kissanristiäisiä. Ensimmäiset viikot on aina monella tapaa jännittäviä!

Slogan: Muista juoda vettä!

Liikuntatutor: Matias Kankaanpää

Tänä vuonna liikuntatutorin tittelistä nautiskelee hallituksemme oma liikuntavastaava Matias Kankaanpää! Matiaksen kanssa teidän fuksien on mahdollista päästä höntyilemään erilaisten liikuntamuotojen merkeissä sekä tutustumaan Korkeakoululiikunnan maailmaan! Matiaksen sekä muun hallituksen esittäytymiset pääset kurkkaamaan täältä!