Joulutervehdys & kiitos vuodesta 2019

Vuosi lähenee loppuaan ja myös Pedagon hallitus vaipuu pikkuhiljaa joululomille.

Vuonna 2019 on ehtinyt tapahtua kaikenlaista. On järjestetty vuosittain toistuvia tapahtumia syyskauden avajaisista sitseihin ja vuosijuhliin, mutta myös täysin uusia tapahtumia on luotu, kuten halloweenbileet ja vappukauden avajaiset. Hauskaa on pidetty yhdessä niin liikuntavuoroilla kuin beerpong turnauksissa ja kuukausittaisissa hengailuilloissa.

Edunvalvonta ja yhdenvertaisuus ovat olleet tänä vuonna kantava teema Pedagon toiminnassa ja syyskokouksessa hyväksyttiin Pedagon historian ensimmäinen yhdenvertaisuusohjelma, jota on työstetty kulunut vuosi. Tavoitteena onkin olla kaikkien Pedago. Edunvalvontaa ei voi toteuttaa yksin, joten tänä vuonna on istuttu neuvottelupöydissä niin laitoksen, yliopiston, JYYn, SOOLin ja OAJn kanssa. Viimeisimpänä pääsimme tuomaan opiskelijanäkökulmaa esiin opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmässä. 

Myös Pedagon alumnitoiminta käynnistettiin kuluvan vuoden aikana. Pedagon alumneille suunnattu facebook-ryhmä onkin saavuttanut jo yli 170 entistä pedagolaista. Myös Pedagon ensimmäiset alumnitapahtumat saatiin järjestettyä ja intoa alumnitoimintaan riittää niin opiskelijoiden kuin alumnienkin puolelta. 

Uusia yhteistyösopimuksia on taas rustailtu ja pedagolaiset saavat nyt alennusta esimerkiksi hieronnoista, silmälaseista ja Jack & Jonesin sekä Vero Modan vaatteista. Pedagon liikevaihtokin on kasvanut lähes kolmanneksen edellisestä. 

Viestintää on yhdenmukaistettu ja monipuolistettu. Pedagolaisia pyritään informoimaan uusista ja tulevista asioista muun muassa Pedagon pöhinöiden sekä kokousterveisten välityksellä ja Pedagon tapahtumat tunnistaa helposti yhtenäisten tapahtumakuvien perusteella.

Pedagon jäsenistö muuttuu jatkuvasti. Pedagolaisia valmistuu ja siirtyy työelämään, mutta vastavuoroisesti syksyllä saimme taas seuraamme yli 100 uutta fuksia ja olemmekin saanet nauttia jo hyvän tovin heidän seurastaan muun muassa täällä yliopistolla sekä tapahtumissa. On aina ilo törmätä vanhoihin ja uusiin tuttuihin.

Lokakuussa ainejärjestömme täytti 55 vuotta mitä saimme juhlistaa vuosijuhlien merkeissä ravintola Vesilinnan upeissa tiloissa. Illan aikana saimme nauttia muun muassa mahtavaista musiikkiesityksistä, maittavasta ruuasta ja upeasta tunnelmasta. Juhlintaa jatkettiin myös seuraavan päivän aikana silliksellä paljuillen, pelaten, musisoiden ja yhdessä aikaa viettäen.

Vuoden 2019 hallitus on tässä vaiheessa jo pitänyt viimeisen kokouksensa ja valmistautuu siirtämään vastuun seuraavalle hallitukselle. Uudet pestit on jaettu ja tekijät perehdytetty. Nyt on aika mennä eteenpäin ja jatkaa uusien kasvojen johdolla kohti uusia haasteita.

Pedago kiittää kaikkia jäseniään, yhteistyökumppaneita ja mukana olleita kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille rauhallista joulua!

Posted in Yleinen.