Kevätkuulumisia

Moikka pedagolaiset,

Tämä kevät on tuonut mukanaan jos jonkinmoista uutta ja takana onkin ollut ihan mielettömän hauska ja nopeasti mennyt lukukausi. Uusi hallitus on puheenjohtajamme Katin johdolla ottanut asiakseen tehdä entistä enemmän niitä juttuja, mitä meidän jäsenistömme haluaa ja toivoo. Tapahtumista on tullut paljon kiitosta ja kävijöitäkin on ollut kivasti, siitä kiitos kuuluu teille.

Kuten jo mainitsinkin, on kevät pitänyt sisällään paljon jos jonkinmoista häppeninkiä. Talvipäivien jälkeen on pyritty järjestämään jokaiselle jotakin, ja mm. boulderointi ja lanit Abakuksen kanssa olivat täysin uusia juttuja. Tapsamme Lotta ja Miika ovat kyllä pitäneet itsensä kiireisinä ja ovat jatkuvasti funtsimassa, mitä kaikkea uutta voitaisiinkaan vielä keksiä ja mitkä ovat niitä juttuja, joita oma rakas jäsenistömme halajaa. Myös fuksien järjestämistä kostajaisista pyritään saamaan vuosien kuluessa Pedagolle uusi perinne.
Tänä keväänä tutorhakijoiden määrä yllätti meidät erittäin positiivisesti. Valitettavasti, niin hyviä tyyppejä kuin kaikki hakijat olivatkin, emme pystyneet valitsemaan kuin kahdeksan tutoria. Ihania ihmisiä kaikki heistä ja tuoreet tutorit ovatkin tarttuneet jo tuumasta toimeen suunnitellen kaikkea hauskaa fuksien päänmenoksi. Tästä on hyvä jatkaa syksyn tullessa.

Kevään kliimaksi eli vappu piti sisällään paljon tapahtumia ja oma kevätjuhlamme Pedago-gaala oli yksi vappuviikkojen kohokohdista. Gaalassa palkittiin lukuvuoden aikana ansioituneita pedagolaisia:

Vuoden pedagolainen: Vesa Pieskä
Vuoden tutor: Lotta Muurimäki
Vuoden yliopisto-opettaja: Sirpä Eskelä-Haapanen
Vuoden (yli)suorittaja: Taina Nuutinen
Vuoden hymyhenkilö: Essi Naskali
Vuoden tulokas: Fanni Jääskeläinen
Vuoden downshiftaaja: Artturi Vehmer
Vuoden Mitä vittua -teko: Eemil Ahola
Vuoden pilkkumestari: Miko Kotiniemi

Fuksien ja vanhempien vuosikurssien välisessä pesisottelussa oli sairaan hyvä meininki ja itselleni se jäikin mieleen yhtenä hauskimmista tapahtumista tänä vappuna, vaikka sääkin oli hyvin ailahteleva. Peli pelattiin tosissaan, mutta ei liian vakavasti ja huumorilla höystettynä. Uskon, että tästä saatiin hyvä fiilis kaikille, vaikka fuksit tosin pientä revanssia ehkä jäivät kaipaamaan..

Vappuaatto meni Lounaispuistossa ensin leikkibileissä juosten ja jännityksessä piileskellen, koska etsijä löytää sinut vai ehditkö itse ponkaisemaan kymmenen tikkua laudalta jälleen pois. Leikkibileissä oli erittäin nostalginen meininki ja oli kyllä jälleen huippukivaa! Siitä päästiinkin sitten sitsaamaan samaisessa paikassa. Sitsien osallistujamäärä oli ihanteellinen ja jokaiselta vuosikurssilta oli väkeä, mikä oli huikee juttu. Sitsit meni kyllä niin hallituksen kuin osallistujienkin mielestä nappiin ja samanmoista tapahtumaa tullaan varmasti järjestämään uudestaan. Kiitos vielä kaikille mukana olleille! Sääli, että vappupäivän keli oli mitä oli eikä Harjun piknikistä päästy nauttimaan.

Kuvasta puuttuu kopomme Tuulimari, kirstunvartijamme Emilia sekä sihteeri & tutoreista huolen pitävä Kati

Hallituksessa on ollut hyvä tekemisen meininki koko kevään ja emme malta odottaa syksyn saapumista sekä uusien fuksien kohtaamista. Meillä on kasassa innokas, fuksipainotteinen hallitus, ja olemme saaneet paljon palautetta ja kiitosta niin uusista nettisivuista ja yhteistyökumppaneista (hatunnosto yhteistyövastaavallemme Ainolle), kuin koulutuspoliittisten asioiden eteenpäin viemisestä. OKL:n vuoden vaihteessa uudistunut johto onkin tehnyt kanssamme todella aktiivisesti yhteistyötä ja iso kiitos tästä kuuluu Sirpa Eskelä-Haapaselle ja kumppaneille. Olemme hallituksen kanssa erittäin iloisia tiiviistä yhteistyöstä ja se on poikinut jo moniin asioihin opiskelijoidemme toivomia muutoksia. Haluammekin saada nyt mahdollisimman paljon palautetta toiminnastamme ja kaikesta siitä, mitä omat jäsenemme meiltä ja meidän tekemisiltä toivoo. Tätä juttua rakennetaan kuitenkin meidän jäsenistömme hyväksi. Suureen palautekyselyymme pystyy vastaamaan vielä la 13.5. asti, niin käyhän kommentoimassa edes sitä yhtä osa-aluetta, josta sinulla on jotain kommentoitavaa.

Fuksivuosi on mennyt älyttömän nopeasti ja tämä vuosi on saanut kahta kauheammin odottamaan innolla, mitä seuraavat opiskeluvuodet tuovat tullessaan. Uusi syksy, uudet fuksit ja heidän tuoma jälleen uusi energia tekevät varmasti taas paljon. Syksyä on suunniteltu jo pitkälle tutoreiden ja vujutyöryhmän kanssa, sen verran voin paljastaa, että syksystä tulee jälleen super! Nyt on kuitenkin aika suunnata kesälaitumille, osa teistä onkin siellä hetken saanut jo kirmata.

Koko hallituksen puolesta oikein aurinkoista ja lämmintä kesää toivottaen,

Fanni Jääskeläinen,
Pedago ry:n viestintävastaava

Posted in Yleinen.