Puheenjohtajan terveiset

Hyvää alkanutta vuotta!

Tammikuu sujahti hetkessä ohi ja nyt on päästy jo helmikuun puolelle. Aurinkokin alkaa pikkuhiljaa näyttää merkkejä olemassa olostaan. Vuoden 2020 hallitus on ollut täydessä työn touhussa jo alkuvuodesta asti, sillä perehdytykset ja pestijaot hoidettiin pääasiassa jo viime vuoden puolella. Laitoksen toimikunnissa meitä istuu tänäkin vuonna kaksi jokaisessa, jotta saadaan opiskelijoiden ääntä kuuluviin. Pestijakoihin tuli pieniä muutoksia: yhteisvastuu hajotettiin yhdestä kokonaisuudesta takaisin kolmeen eri kokonaisuuteen, ympäristöön, kulttuuriin ja kansainvälisyyteen. Nämä kolme osa-aluetta kulkevat rinnakkain toisten pestien rinnalla. Myös muita muutoksia tehtiin: tapahtumatyöryhmä muutettiin tapahtumatiimiksi, ja käyttöön otettiin kannanohitus tapahtumatiimissä toimiville.

Vuoden 2020 toimintasuunnitelmaan Pedago ry:n painopistealueiksi on kirjattu yhdenvertaisuus, osallistavuus ja yhteistyökyky. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että Pedago ry:n yhdenvertaisuusohjelmaa noudatetaan, ja että yhdenvertaisuutta saadaan entistä näkyvämmäksi Pedagon toiminnassa. Jäsenistön mahdollisuuksia toimia osana ainejärjestöä pyritään lisäämään entisestään. Jokaisen meidän hallituksessa tänä vuonna toimivan mielestä tärkeää on kaikille yhteisen Pedagon rakentaminen. Tässä, jos missä, jäseniä tarvitaan. Kerro meille siis kaikki mahdolliset ideasi Pedagon toiminnan kehittämiseksi!

Yhteistyön saralla yhteistyökumppaneiden roolia pyritään laajentamaan tarjoamalla esimerkiksi erilaisia koulutusmahdollisuuksia, etuja ja toimintaa jäsenistölle. Vuoden 2019 puolella alulle saatua alumnitoimintaa lähdetään kehittämään eteenpäin, ja tämän kautta pyritään tarjoamaan jäsenistölle esimerkiksi tietoa työelämästä sekä mahdollisuuksia verkostoitua. Pedagon tämän hetkiset yhteistyökumppanit voit käydä tsekkaamassa täältä.

Paljon on asiaa, mutta paljon on luvassa myös hurjan hauskoja juttua! Hurjaa tahtia lähestyy mm. Talvipäivät, jolloin opeopiskelijat ympäri Suomea kokoontuu yhteen! Lisäksi keväälle mahtuu yhdet jos toisetkin sitsit, koulutustapahtuma ja mielettömästi vapputapahtumia. Ajankohtaista tietoa tapahtumista löydät parhaiten Pedagon tapahtumat -ryhmästä facebookista. Tietoa Pedagon toiminnasta löydät myös instagramista @Pedagory.

 

Ihanaa kevättä kaikille!

Annu Pulkka, puheenjohtaja

 

Pedago ry

Posted in Yleinen.