Hallitus 2023

Puheenjohtaja

Minea Nirhamo

minea.e.nirhamo@student.jyu.fi 
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠pedagorypuheenjohtajisto@gmail.com

Minea "Minsku" Nirhamo on meidän hallituksen puheenjohtaja. Hänellä alkaa jo 3. vuosi hallitustoiminnassa. Minean kotiryhmä on Juliet -20, josta voi nopeasti laskea Minean olleen mukana Pedagon hallituksessa fuksivuodesta lähtien. Kyseessä on siis rautaisen kova ammattilainen, joka on Espoon suuren kaupungin kasvatti. Kotiseudusta puhuttaessa on hyvä myös mainita, että Minean isä on näytellyt suomalaisten suosikissa, Kotikadussa. Ei olekaan ihme, että Minea on täydellinen multitalentti! Tältä naiselta onnistuu niin kanteleen soitto, kuin myös jonglööraus partytrickinä ja kaikki muu siltä väliltä!

Varapuheenjohtaja

Emma Kola

emma.a.kola@student.jyu.fi 
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠pedagorypuheenjohtajisto@gmail.com

Moni on allekirjoittanut lauseen: jos joku on cool niin Emma Kola!

Kaustisen kasvatti Emma aloitti toimimaan Pedagon hallituksessa jo fuksina, joten tämä hallituskausi on kolmas tälle 4. vuosikurssin Derbyläiselle. Hän on hankkinut ennen opintojen aloittamista johtajakokemusta intistä ja toimiikin nyt Pedagon hallituksessa varapuheenjohtajana. Emman puheesta huokuva tieto ja teoista huomattava taito kaikkia Pedagon asioita kohtaan on huikea! Etenkin edunvalvonnallisissa asioissa hän on määrätietoinen ja intohimoinen. Emma on osaava ja loistava tyyppi - loistava osa puheenjohtajistoa siis!

Talousvastaava

Atte Urama

atte.m.urama@student.jyu.fi
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠pedagorytalous@gmail.com

Atte “ur mama” Urama toimii hallituksessa talousvastaavana jo toista vuotta. Tämä excel-velho on vihdoin siirtänyt Pedagon talousasiat 2020-luvulle! Atte ei unohda mainita omaa kotiryhmäänsä Derby -20 ja kantaa ylpeydellä tämän ryhmän imagoa.

Aten voit tavata takuuvarmasti Lozzissa syömässä tai vaihtoehtoisesti nähdä hänen elämäänsä Instagramissa, sillä Atella on timanttista ig kontenttia (jota on takuulla luvassa tänä vuonna myös Pedagon someissa). Jos kaipaat saunaseuraa, on Atte oiva valinta lauteille. Hänellä on kirjaimellisesti päättymättömät tarinat ja voit olla varma, että et jää yksin lauteille istumaan. Hallituksen illanistujaisissa tosin oli lähellä, että Atte olit itse se yksin lauteille jäänyt, kun monologitarinaa oli jatkunut jo lähemmäs 20 minuuttia…

Viestintävastaava

Janetta Ottosson

janetta.e.a.talonen@student.jyu.fi

Pedagon legendaarisimpiin emeritatapsoihin kuuluvan Janetta “Jansku” Ottossonin löytää tänäkin vuonna hallitushommista. Vaikka tapsahommat jäävät tästedes muiden käsiin, jatkaa Jansku edelleen Pedagon viestintävastaavana, kuten viime vuonna. Jansku rakastaa Turkua täydestä sydämestään (annettakoon tämä hänelle anteeksi), mutta näin 4. vuoden opiskelijana myös Jyväskylästä on tullut hänelle koti. Multilete on Janskun kotiryhmä ja unelmana olisi erkkaopintojen hyödyntäminen ulkomailla.

Jansku ei kerta kaikkiaan pysy paikoillaan ja kokemusten haalimisesta on tullut hänelle harrastus: mitä useampi rauta hänellä on tulessa, sen parempi. Yliopisto-opiskelija, baarimikko Itämerellä, ainejärejstön hallitustoimija, silloin-tällöin-sijainen, doggo-mama, ystäviä ja perhettä tietenkään unohtamatta - onhan siinä. Jansku on todetusti loistavaa biletysseuraa ja hän ei koskaan kieltäydy punkku-colasta (kannattaa maistaa, yllättävän hyvä juoma). Jansku on monelle pedagolaiselle tuttu, mutta jos et ole vielä mennyt heittämään hänen kanssaan huulta, tee se nyt!

Edunvalvoja (sopo) ja sihteeri

Siru Kirkelä

siru.i.e.kirkela@student.jyu.fi 
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠pedagoryedunvalvonta@gmail.com 

Viime vuoden sihteeri, Siru Kirkelä, on myös tämän vuoden sihteeri! Eikä siinä vielä kaikki: hän toimii tänä vuonna myös Annin tutkaparina edunvalvojana! Lumo-21 kotiryhmässä opiskeleva, hevoslukion käynyt sekä kampaajaopintojakin suorittanut rokkistara omaa ainutlaatuisen unirytmin, mutta se ei Sirun menoa hidasta.

Sirun voi tunnistaa lähtökohtaisesti kasvoista, sillä hänellä hiukset eivät kauaa pysy samanlaisina. Maanantaina Siru kävelee Ruusupuistolla pinkeillä hiuksilla, keskiviikkona ne on värjätty vihreiksi, mutta perjantaina hiuksia ei välttämättä ole enää lainkaan! Paras tuntomerkki on kuitenkin iloinen vilkutus ja kaunis hymy, joka voi piristää myös jopa Ilokiven synkässä ravintolassa (tota ilokivi dissiä ei tarvii laittaa mut se on kyl olennainen t atte).

PS. Siru on tajuttoman kova bingossa! Jos onnistut, niin kannattaa vaihtaa oma lappu Sirun lapun kanssa. Huomaamattomasti. Siru ottaa bingon tosissaan.

Edunvalvoja (kopo & työelämä) ja 

SOOL-vastaava

Anni Hakala

anni.a.hakala@student.jyu.fi 
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠pedagoryedunvalvonta@gmail.com 

Hallituksen toisena edunvalvojana sekä SOOL-vastaavana toimii aurinkoinen, lämmin ja sympaattinen Anni Hakala! Alunperin Pälkäneeltä kotoisin oleva, mutta Joensuusta siirto-opiskelijana Pedagoon saapunut Anni opiskelee PRO-22 kotiryhmässä.

Armeijan käyneellä Annilla on haaveena erityisopettajan kelpoisuus, psykologia opinnot tai ehkä jopa yhteiskuntatieteet. Monipuolinen ja monesta kiinnostunut tekijätyyppi siis kyseessä! Ja hei, kuinka täydellinen ominaisuus sammumaton tiedonjano sekä avarakatseisuus hallitustoimijalla on, eikö? Lämmin ja ihmisläheinen Anni täydentää hallitusta innokkaalla ja määrätietoisella asenteellaan.

Yhdenvertaisuus- ja kestävän kehityksen vastaava

Lotta Seppänen

losamase@student.jyu.fi 
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠pedagoryyhdenvertaisuus@gmail.com  

Lottis, lotsku, lotte ja tämän vuoden uusimpana lempinimenä, KeKe! Pedagon kestävästä kehityksestä sekä yhdenvertaisuudesta vastaa tänä vuonna Kouvolasta tuleva, 1. kauden hallituslainen ja 4. vuosikurssin Lumolainen, Lotta Seppänen

Kestävä kehitys oli luonnollinen pesti hallituksesta, sillä luonto sanan laajimmassa merkityksessä on lähellä Lotan sydäntä. Urheilullinen ja pitkän linjan partiolainen on hyvin koirarakas. Lottaa itseään voisi kuvailla Corgiksi: aina iloinen hassujen juttujen letkauttelija, joka nauttii sosiaalisista tilanteista. Luonnekuvaukseen vielä aivan ihastuttavan suloinen ulkomuoto ja rakkaus ruokaan - aika osuva rotuvertaus eikö!

Yhdenvertaisuuteen liittyvissä asioissa Lotta aikoo hallitustoimijana keskittyä erityisesti viemään pedagolaista kulttuuria siihen suuntaan, että jokainen opeopiskelija tuntisi olonsa entistä hyväksytymmäksi ja tervetulleemmaksi ainejärjestömme kaikkeen toimintaan.

Yhdenvertaisuus- ja tapahtumavastaava (kulttuuri)

Friida Vallin

vallfree@student.jyu.fi 
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠pedagoryyhdenvertaisuus@gmail.com  

Tämän vuoden yhdenvertaisuusvastaavana ja kulttuuritapsana toimii Friida “Fifi” Vallin. Ylöjärveltä (sanoo usein kuitenkin olevansa Tampereelta - ymmärrettävää, kuka muka tietää missä on Ylöjärvi?) kotoisin oleva Friida pitää erityisesti hyvästä musasta, ja ystävät ovat Friidalle kaikki kaikessa (ja Friida ystäville, koska tämä mimmi on kaikin puolin aivan huikea!). Oli sitten kyse haalaririennoista tai vaikka ihan vain rennosta koti-illasta, on Friida mukana ystävien kanssa! Ootko muuten kuullu Friidan bravuurin Timen karaokessa klo 1:25? Siinä performanssissa jos jossain on sitä swägää, mistä biisissäkin lauletaan, uskokaa pois!

Friida opiskelee nyt neljättä vuotta Derby kotiryhmässä ja syyslukukaudella 2022 Friida toimi tutorina. Tutorhommissa Friida sai jo tuntumaa ainejärjestötoiminnasta, joten uutena yhdenvertaisuusvastaavana ja kulttuuritapsana hommat on hyvissä käsissä! Toisaalta, Friidan CV:stä löytyy työkokemusta lähes 4000 tuntia letkujen katkojana, joten… No, niin. Hyvän huumorintajun omaava Friida on aito tyyppi, jonka tunnistaa missä tahansa letkeän lempeästä hymystä kasvoilla, aina pipo tai lippis päässä!

Tapahtumavastaava (liikunta)

Saku Virtanen

virtasax@student.jyu.fi 

Saku “hallituksen kiintiölahtelainen” Virtanen unohtaa helposti tutut naamat ja tulee sitseille puolitoista tuntia myöhässä - jostain syystä tämä sitsimyöhästelijä toimii kuitenkin tänä vuonna Pedagon tapahtumavastaavana?? No, vähän armoa, sillä Saku on kuitenkin vasta fuksi. Hänellä on monta vuotta aikaa oppia opiskelijan tavoille! Sakulla on 12 vuoden karatetausta, joten hän on kuin luotu Pedagon liikuntavastaavaksi.

Sitkeästi vellovien huhujen mukaan tämän kaikille mukavan Sakun voi löytää usein tapahtumista pitämässä hauskaa. Lieneekö juuri tämä syynä myös tapahtumavastaavan pestiin? Sakun kotiryhmä on Juliet, sillä onhan hän karateuransa aikana nähnyt maailmaa enemmän kuin suurin osa tavan tallaajista. Vaikka maailmaa on nähty, ei tämä fuksi ole vielä koskaan istunut vuoristoradan kyydissä…

Tapahtumavastaava (poikkitieteellisyys)

Jussi Tikanmäki

juhemati@student.jyu.fi 

Poikkitieteellisyystapsa Jussi “mä oon ollu RaHiS” Tikanmäki on kaikkea sitä, mitä tapsalta vaaditaan ja enemmänkin. Jussi on sosiaalinen karaokejumala isolla energialla sekä myös viihdyttäjä isolla V-kirjaimella. Innokkuus, itsevarmuus ja lavaperformanssikyvyt taipuvat kaikkeen Rammsteinin ja Jenni Vartiaisen väliltä, ääni kuitenkin vain 80% siitä.

Vaikka Jussi on fuksi ja Pedagolle uusi kasvo, on hän aikaisemmin ehtinyt opiskella muun muassa äidinkieltä (huomasithan, että Jussi on ollut kaksi vuotta Janon RaHiS?). Jussi onkin varmasti monelle tuttu kasvo syyskokouksesta, missä hän vanhana pilkunviilaajana laittoi Pedagon toimintasuunnitelman oikeinkirjoituksen uuteen uskoon. Voittekin olla varmoja, että tapahtumat ja oikeinkirjoitus on Pedagossa tänä vuonna mintissä!

Tutor- ja kansainvälisyysvastaava

Veera Hynninen

veera.e.hynninen@student.jyu.fi 

Ensimmäisenä vuonnaan hallituksessa Veera Hynninen ottaa haltuunsa tutor- ja kansainvälisyysvastaavan pestit. Tutorvastaavan pestissä Veera pääsee hyödyntämään omaa kokemusasiantuntijuuttaan, sillä vuosikurssin 2022 pedagolaiset ovat päässeet Veeran hellään huomaan hänen toimiessaan tutorina viime vuonna. Mutta kuka on Veera hallitushommien takana?

Veera on kotoisin Varkaudesta ja kotikotonaan käydessään hän pääsee mm. halailemaan sieltä löytyviä kanoja. Veera opiskelee Jope (kukaan ei varmaan ikinä muista ketkä kuuluu jope ykköseen ja ketkä jope kakkoseen?? sori jopelaiset) -kotiryhmässä toista vuotta. Tahti tutor- ja hallitushommia läpi kahlatessa on siis kova! Saas nähdä mitä kaikkea Veera viiden vuoden aikana keksiikään... Vaihtaessaan vapaalle Veera viihtyy jäällä taitoluistelun parissa.

Yritysyhteistyövastaava

Saaga Rissanen

saaga.m.rissanen@student.jyu.fi 

Hallituksen yritysyhteistyövastaavana, tuttavallisemmin yrkkänä, toimii kolmannen vuosikurssin opiskelija Saaga Rissanen. Tämä Tampereelta kotoisin oleva matikkanero on pestissään kuin naula nakutettuna lautaan, vaikka hän onkin ensimmäistä vuotta mukana hallitustoiminnassa.

Osana opintoja käytyjen viittomakieltenkurssien tuomat taidot tulivat heti hallituskauden alettua tarpeeseen jo hallitusmökille matkustaessa, kun Saaga viittoi ohjeistajille ja ajoi (jopa puheenjohtajaa) kuljettaneen auton turvallisesti perille huolimatta liukkaan jäämäen aiheuttamista vaaroista. Vapaa-ajallaan Kimo-20 kotiryhmän aktiivinen liikkuja pitää eri liikuntamuotojen kokeilemisesta ja on aina innoissaan kokeilemassa uusia lajeja!