Hallitus 2019

Puheenjohtaja: Aino Ylipiessa

Pedagon hallitusta vuonna 2019 luotsaa Aino Ylipiessa. Syntyjään Aino on Torniosta ja onkin näin puhdasverinen lappilainen. Pohjoisista juuristaan johtuen Ainon voisikin kuvitella viettäneen lapsuutensa poroilla ratsastaen ja tutkiskellen Onkalonperää (ja muita Lapin kyliä). Tarina ei kuitenkaan kerro pitävätkö nämä kuvitelmat paikkaansa. Puheenjohtajamme matka jatkui Lapin erämailta Stadinkautta Tampesteriin. Nyt kun tämä taiteeseen hurahtanut Duracell-pupu oli valloittanut niin Pohjois- kuin Etelä-Suomenkin, oli aika suunnata kohti Suomen Ateenaa, Kasvatustieteilijöiden Mekkaa, iki-ihanaa Jyväskylää.

Ainon ura yliopisto-opiskelijana alkoi vuonna 2017 ja heti ensimmäisenä vuotenaan hän hyppäsi Pedagon hallituksen kelkkaan toimien vuoden 2018 Pedagon yhteistyövastaavana. Pestinsä Aino hoiti enemmän kuin kunnialla ja tämän työn hedelmiä saammekin maistella mm. Passionin Pedago -drinkkejä ja edullisia viinejä nautiskellessa ja täyttäessä vatsaamme Fafasin tai Frans & Sandran herkullisilla antimilla. Kiinnostus puheenjohtajuudesta heräsi jo hyvässä vaiheessa ensimmäistä hallitusvuotta (tarkemmin ottaen kesken Talvipäivien appron). Aino käyttikin suuren osan vuodestaan opetellessaan mm. Pedagon ja SOOLin käytänteitä, jotta olisi valmis toimimaan rakkaan ainejärjestönsä puheenjohtajana vuoden

vaihtuessa. Ja tätä hän takuulla on.

 Elämästä nauttiminen on Ainolle sydämen asia. JOKAINEN aamu, kiireestä välittämättä, alkaa proteiinisuperpuurolla, kupillisella kahvia ja päivän Hesarilla. Kulinaristin piirteitä Ainosta myös löytyy. Milloin rahat hupenevat liian kalliisiin ravintoloihin, milloin syödään arkisempaa pastaa punkun kera ja milloin yön pikkutunneilla nautiskellaan tuplajuustoa ja neljää nugettia. Puheenjohtajamme viihtyy erityisesti korkeakulttuurin parissa ja hänet saattaakin löytää esimerkiksi näytelmien ja musikaalien katsomoista tai joskus myös lavoilta. Hieman…noh…ei niin korkeakulttuuria edustaa hänen ja hänen kämppäkaverinsa E. Heikkisen yhteinen ajanviettotapa Hovimäki -sarjan parissa. Kaverusten ilta ei kuitenkaan kuuleman mukaan aina pääty vain Hovimäkeä katsellen vaan kaksikko löytää usein itsensä Revon pöydiltä tanssimasta tai Timen karaokesta Dancing Queenia laulamasta.

 Pituutta tältä Temppari-fanilta ei hirveästi löydy, mutta ääntä löytyy senkin edestä. Ainon tunnistaakin hyvin kuuluvasta äänestä, sillä hän puhuu paljon…ja kovaa. Aina silloin tällöin puheen sisältökin sattuu olemaan ihan asiaa. Tämä iloinen ja vauhdikas ainejärjestöaktiivi tulee olemaan Pedagolle rohkea ja idearikas puheenjohtaja, joka ohjaa Pedagon kohti uusia seikkailuja.

Varapuheenjohtaja: Miika Holopainen

Miika, tuo Pedagon omana nallekarhuna jo tovin tunnettu lupsakka savolainen, tiedetään valloittavasta hymystään ja hyvästä sydämestään.  Kyllä onni on meitä kanssapedagolaisia ollut myöten, kun tämä vanginvartijan uraa pohtinut miehenalku on suoraan Iisalamen oluttehtaiden kupeesta päättänyt lähteä Keski-Suomen kehtoon sivistämään itseään ja harjoittamaan sitä mitä parhaiten osaa – vuorovaikutustaitojaan. Savolaisuudestaan Miika on syystäkin sangen ylpeä, sillä ”Olovi on Iisalamesta!” Tämän nippelitiedon saa Miikan seurassa kuulla useampaan otteeseen. Siis päivässä. Sosiaalisten tilanteiden taitajana sekä (huonon) huumorintajun omaavana vekkulina Miika on juuri se Kaikkien kaveri, joka ei jätä ketään yksin. Luokanopettajaopiskelijoista mm. Miika on onnekkaassa asemassa, sillä hän nauttii integraatioryhmän eduista eli keskustelutaitojen kartuttamisesta. Kerrassaan mainioita piirteitä varapuheenjohtajalle. Voimme vain arvailla, mitä kaikkea tämä sangen kekseliäs ja sitäkin valloittavampi veepeejiimme tulee vuoden aikana päämme menoksi keksimään. Miikan tuntien oletettakoon ainakin, että Pedagon 55. vuosijuhlista ei tule ihan mitkään pikkukekkerit. Näitä tosin joudumme vielä tovin odottelemaan…

Saavutuksia Miikalta löytyy monia. Hän on kisannut judon SM-kisoissa. Kerran. Mutta kisannut kuitenkin. Tosin uusimpana valloituksena löytyy Miikan kotoa hänen oma tutorinsa ja tutorin sydämen viemisestä hän antaakin mielellään fukseille vinkkejä. Niin että nyt tiedätte kenen puoleen siinäkin sitten kääntyä.

Vapaa-aikanaan Miikan voi talvisaikaan löytää lumihangesta tekemästä bäkkäreitä tai tatamilta judoilemasta. Kesät hän taas viettää telkien takana Sukevalla. Rikosrekisteriote näyttää puhtaalta ei hätää, Miika toimii näet katu-uskottavana vanginvartijana. Ymmärtänette aiemmin mainitun uramahdollisuuden yhteyden. Kyökin puolella Miika on uskaltautunut kansainvälisen keittiön makuihin, ja kun lautaselle ei valmistu Thai-Cube (esittelyä ei tehdä kaupallisessa yhteistyössä), löytyy sieltä useimmiten jonkin sortin wokkia.

Tämän iloisen tummansalskean moottoriturvan voi siis huoletta pysäyttää kampuksella jos jokin Pedagoon tai mihin tahansa muuhun liittyvä juttu askarruttaa. Vastuu ymmärtämisestä ainoastaan jää kuulijalle, sillä tiedämmehän jokainen kuinka savolaiset ossaa viäntää ja kiäntää.

Talousvastaava: Mikaela Ranto

Saanemmme esitellä, Mikaela ”Miksu” ”Multitaskaaja” Ranto! Miksu on kotoisin Viitasaarelta, kulttuurin ja luonnon mekasta, pienestä kaupungista Keitele-järven rannalla. Ennen Jyväskylään muuttamista Miksu vietti kämppiselämää Stadin Töölössä, josta jatkoi matkaa yhdessä muuan viestintävastaavan H. Miettisen kanssa kohti Jyvääskylää ja kämppiselämän jatkamista, kohti parempaa Seppälää!

Jo fuksivuotenaan Miksu päätti hypätä hallitushommiin ja taloudenhoitajan saappaisiin, aika valtaviin siis! Mutta hommansa tämä nainen hoitaa, siitä ei epäilyksen hiventäkään. On ollut lukion opiskelijakunnan hallitusta, SLL:n liittohallituksen jäsenyyttä ja vihreiden kaupunginvaltuustoa, mitä näitä nyt on… Härregyyd mikä tyyppi! Miksu rakastaa projekteja, juhlien suunnittelua ja ihan vaan yleistä järjestystä asioissa. Vaikka kahvikuppi saattaa jäädä tämän menijän perässä joskus hattuhyllylle tai muuhun eriskummalliseen paikkaan, huhu kertoo, että hän siivoaa keittiön usein ”ennen kun se ehtii räjähtää”. Tiedä sitten onko se keittiö usein räjähtämispisteessä… Miksu on epäilemättä multitaskaaja, useampikin homma hoituu yhtä aikaa. Välillä ruokaa tehdessä käteen saattaa tarttua imurin varsi, kun tämä mimmi bongaa lattialta roskan. Ihailtavaa!

Tämän pirtsakan puuhastelijan tunnistaa vaaleasta tukasta, jonkin suomalaisen pikkubändin bändipaidasta, ”mitä kuuluu”-kysymyksistä ja keskeneräisestä kirjasta. Miksu on aito ja iloinen maailmanparantaja, joka tekee joka päivä asioita sen eteen, että maailma ois koko ajan vielä parempi paikka, mitä se jo on! Tämä nainen on myös taiteellinen ja hyvällä huumorilla höystetty, minkä näkee mm. instagram kuvista ja tyhjentävistä kuvateksteistä

Ps. Jos haluat viedä Miksun sydämen, tarjoa hänelle tortilloja, näytä Harry Pottereita ja soita Petri Nygårdia (mieluiten reggaerekkaa).

Sihteeri ja tutorvastaava: Fanni Jääskeläinen

Tehopaukkaus Fanni ”Fantsu” Jääskeläinen on Ideaparkin luvatun kaupungin (tunnetaan myös Lempäälänä) antama huumorinkukkanen, joka riemastuttaa lähellä olevia ihmisiä ja saa heidät tuntemaan olonsa hyväksi. Kotiseudustaan riippumatta Fanni vääntää erittäin taidokkaasti myös savoa, ja hienoon murteeseen tottumattomat saattavat kokea tarpeelliseksi sanojen toistamisen pariinkin otteeseen. Fanni tuli opeopiskelijoiden tiimiin vuonna 2017 ja reippaana likkana opiskeltuaan etukäteen perusopinnot, siirtyi Multileten riveihin ja tänä vuonna ahertaakin kandin kimpussa.  Vikkelänä somenatiivina tunnettu Viestintä-Vanni siirtyy kohti uusia haasteita tutorvastaavana ja sihteerinä.

Tuleviin pesteihinsä Fanni lähteekin innokkaasti ja tältä ideapankilta löytyykin varmasti huikeita suunnitelmia Pedagon 2019-vuosikerran fuksien päänmenoksi, joiden taivalta Fanni lähtee suunnittelemaan yhdessä tutoreiden kanssa. Viestintävastaava ei pääse kuitenkaan täysin eroon ystävästämme tietotekniikasta, sillä kokouksissa Fanni voidaan nähdä näpyttelemässä antaumuksella pöytäkirjoja.

Fannin ominta kenttää on juosta reikäpallon perässä Tampereella, jonne tämä pirkanmaalainen kipittää yhtä nopeasti kuin punahaalarinen perheemme Timen karaokelistan luokse, eli aina kun vain ehtivät! Fantsun aikaa vievät myös muutkin aktiviteetit, sillä kiinnostuksenkohteita tältä neidolta ei puutu; Fannin hyppysissä pysyvät niin neulepuikot kuin myös pianon koskettimet. Fanni haaveileekin myös musiikin lyhyestä sivuaineesta, jonka kylkeen suunnittelee ottavansa terveystiedon opintoja. Fanni tekeekin itsenäisesti omat valintansa (#strongandindependent), ja sanavalmiina ottaa rohkeasti kantaa eikä jää tuleen makaamaan!

Kaiken tämän ohelle Fannilla riittää kuitenkin aikaa ystävilleen ja hän viettääkin mielellään tovin jos toisenkin kahvikupposen äärellä. Fanni tunnetaan siitä, että hänen residenssinsä on aina auki vieraille! Jos vieraita ei ole kuitenkaan tiedossa Fanni kutsuu itsensä mielellään muille kylään, ja saapuukin varalta paikalle jopa parikin tuntia etuajassa, olkaa siis varuillanne!

Edunvalvontavastaava: Matilda Polojärvi

Matilda “Matu” Polojärvi on Kuusamosta kotoisin oleva luonnonlapsi, jolla on omien sanojensa mukaan jo lapsesta asti ollut “toinen jalka metässä”. Jyväskylän metsien ollessa rajalliset tykkää edunvalvojamme kotiseudulla käydessään mennä syvemmälle metikköön palautuakseen hektisestä opiskelijan arjesta. Onneksi Kuusamoon on pitkä matka, sillä Matilda kuuluu harvinaiseen bussimatkojen rakastajien joukkoon. Metsän siimeksen lisäksi Matildan pystyy bongaamaan viulun takaa, musiikkiharrastus on ollut osana elämää jo 7-vuotiaasta saakka. Muuten neitiä onkin hieman hankalampi löytää, onhan hän kyläluuta. Eli tykkää mennä paikasta toiseen, tiedä näistä murresanoista.

Tämän lisäksi Matilda omaa sosiaalisen ja innostuvan luonteen. Arkailla ei siis kannata jos tulee jotain kysyttävää, ihmisille höpöttäminen kuuluu edunvalvojamme mielipuuhiin. Innostuminen näkyy lähinnä luovassa kaaoksessa, mikä vallitsee Matildan asunnossa inspiraation iskiessä. Kukapa sitä haluaisikaan siivota, jos voi sen sijaan googletella fuusioreaktoreista ja antimateriasta. Puheenaiheita valitessa ei silti kuitenkaan kannata valita fysiikkaa tai matikkaa, pelkkä excelin ajatteleminen aiheuttaa Matildalle harmaita hiuksia. Jään murtamiseen suositellaan litra teetä ja huonoja vitsejä, etenkin röllivitsit uppoavat.

Vaikka Matilda sanookin kilpailuhenkisyyden olevan kaukana hänestä, täytyy tätä hieman kyseenalaistaa. Hallituksen ensimmäisessä tapaamisessa hän keksi niin vaikean henkilön hahmoaliakseen, että poloinen liikuntavastaavamme sai miettiä hahmoidentiteettiään monen kierroksen ajan. Mutta muuten edunvalvojamme on oikein hyvää peliseuraa, varsinkin jos haluaa rentoa meininkiä. Elämänasenteeseen ei kuulu liika vakavoituminen ja pelitkin on parempi hävitä hymy huulilla kuin voittaa naama irvessä.

Edunvalvojan pestiä Matilda lähti tavoittelemaan rakkaudestaan opiskelijatovereita ja opettajia kohtaan. Luonnollisesti myös koulutus kiinnostaa näin opettajaopiskelijana. Hallitus on saanut hyvän lisän tästä kuusamolaisesta, sillä huhujen mukaan myös tomeruutta löytyy. Tästä loistavana esimerkkinä toimii tietokone, jonka irtisanoutuessa päätti Matilda itse tarttua kiinni ruuvimeisseliin. Lähdetietojen mukaan tietokone on elossa vielä tänäkin päivänä. Onkohan hän sittenkin väärällä alalla..?

Alumni -ja SOOL-vastaava: Lotta Muurimäki

Lotta ”Lode” Muurimäki on iloinen, ihana, innostunut, idearikas ja ilmiömäisen ahkera SOOL- sekä alumnivastaavamme. Lotta on 22-vuotias matikkanero Järvenpäästä (kavereiden kesken Jäke/Jägetsuikkeli/mitä näitä nyt on). Lotalle hänen uusi tittelinsä SOOL-vastaavana istuu kuin nenä päähän, sillä hän on myös kyseisen järjestön tuorein aluetoimija Jyväskylässä. Lotalla on tälle vuodelle yksi selvä missio: hän aikoo levittää ihmisille SOOLin ilosanomaa ja selvittää aiheesta tietämättömille, mikä on Suomen opettajaksi opiskelevien liitto, ja miksi siihen kannattaa liittyä.

Lotta opiskelee kolmatta vuotta luokanopettajaksi ja onkin opiskeluaikanaan ehtinyt tehdä jo ihailtavan paljon ainejärjestömme Pedagon eteen. Lotta haki heti fuksikeväänään tutoriksi ja toimittikin tätä virkaa mallikkaasti syksyllä 2017. Lotta sulatti hurmaavalla, positiivisella luonteellaan fuksien sydämet ja keväällä 2018 Lotta kruunattiin Pedago-gaalassa vuoden tutoriksi. Lotta ei suinkaan kiireisestä tutor-syksystään huolimatta jäänyt laiskottelemaan, vaan aloitti reippaasti vuoden 2018 Pedagon tapsana aisaparinsa Miikan kanssa (erityisesti tämän fuksin sydämen Lode Jägetsuikkelista taisi sulattaa…)

Lotta kokee omien sanojensa mukaan omaavansa poweria luoda uutta ja uskookin myös alumnitoiminnan olevan hänelle tämän vuoksi oikein sopiva vastuualue. Lotta kuvailee alumnitoiminnan tuovan Pedagolle lisää uudenlaista toimintaa ja opiskelijoille ”kaikkee kivaa, hyödyllistä ja mielenkiintosta”. Jäämmekin innolla odottamaan, mitä kaikkea Lotta keksiikään koulutuksestamme jo valmistuneiden mielettömien tyyppien kanssa!

Lotta on ahkera paitsi velvollisuuksissaan, myös vapaa-ajan puuhissaan –  hän rakastaa verkostoitumista sekä opiskelija-tapahtumia. Lode on hyvin sosiaalinen tapaus: hän tykkää jutella niin randomeille kuin unissaankin. Lisäksi Lotta omaa käsittämättömän höpöttämisen taidon: hän saattaa nimittäin välillä alkaa puhumaan yhtäkkiä ihmisille asioista, joista keskustelun toisella osapuolella ei ole hajuakaan. Lotta käy siis joitain keskusteluja myös osittain omassa päässään. Lotta on ikuinen hassuttelija ja huumorimuija, eikä ota itseään turhan vakavasti. Lotan ehdoton vapaa-ajan lempiaktiviteetti on Timen karaoke. Tämän aktiviteetin hän tosin ottaa ehdottoman vakavasti. Tältä kultakurkulta lähtee komeasti niin Sunrise avenue kuin Gimmelkin (E. Naskalin kanssa duetoituna tietenkin).

Lotalta kysytään usein, miten hän jaksaa opintojensa ohella olla niin monessa mukana. Lotta tiivistää pedagolaisuutensa näin: ”Jaksan, sillä pedagolaisuudesta ja Pedagon toiminnan kehittämisestä on tullu mulle sydämen asia. On ihania ihmisiä ympärillä, keiden kanssa saa tehä hommia, ketkä tsemppaa. ❤ Voisin oikeestaan sanoo, et näiden hommien takia mä nimenomaa jaksan.”  SOOL- ja alumnivastaavamme kertoo myös, että ei oikeastaan edes osaa olla tekemättä jotain ylimäärästä – aina on oltava joku projekti, mihin keskittyy.

Tältä hallituskaudelta Lotta odottaa uusia haasteita, kokemuksia ja onnistumisia sekä huikeassa porukassa toimimista, uuden oppimista ja uusia kavereita. ”Sekoilua ootan.” (Muurimäki 2019).

Yhteisvastuuvastaava: Annu Pulkka

Anna-Maria, eli tutummin Annu veti lenkkarit jalkaan mustanmakkaran luvatussa maassa eli Tampereella ja pyyhälsi iloksemme Jyväskylän harjujen keskelle. Liian kova ikävä ei Suomen manchesteriin pääse onneksi iskemään, kun kampus on päällystetty punatiilellä, ihan kuin koto-Tampereella. Urheilullisen Annun voi tavata Pedagon liikkavuorolla, salilla nostelemassa puntteja tai onnekkaan päivän tullen tallilla heppailemassa. Annu taitaa tyylillä myös Jyväskylän yöelämän ja hänet voikin bongata keskeltä tanssilattiaa, jossa hän usean eri lähteen mukaan on ‘’täysin omassa elementissään’’. Tämä energinen ja hassutteleva mimmi on siis loistavaa seuraa niin punttikselle kuin Bran lavallekin.

Annun pettämättömän tilannetaju ja hulvaton huumori nostavat hymyn kenen tahansa kasvoille. Fuksisyksynään hän nauratti loistavilla asuvalinnoilla esimerkiksi pukeutumalla fuksiaisiin mustaksi makkaraksi, kotipaikkaansa tietysti kunnioittaen. Hesalaisille ei kunniaa kuitenkaan tipu, sillä sanaa ‘Stadi’ ei Annu suostu sanomaan, vaikka kuinka koittaisi maanitella.

Annun kanssaopiskelijat, eli muut digisepät, ovat kertoneet Annun olevan unelmien ryhmätyöpari, jonka käsiin voi luottaa homman kuin homman. Elämäniloa ympärilleen säteilevältä Annulta ei siis mene sormi suuhun haastavimmissakaan tilanteissa. Annulta saat taatusti tukea ja turvaa muulloinkin kuin urheilukentällä tai klubilla, sillä tänä vuonna Pedagossa Annu pitelee käsissään yhteisvastuuvastaavan ohjia. Ympäristöön, kulttuuriin sekä kansainvälisyyteen liittyvät asiat ovat siis Annun heiniä. Lähestyitpä siis Annua aiheenasi kierrätys, punaviini tai vaikka Ilokiven ruokalista, saat varmasti iloisen ja rennon vastaanoton.

Yhteistyövastaava: Veera Seppänen

Suoraan Järvenpään eli jäken Haarajoelta (elä sano savolaisttain), ihmisen kokoisesta kiskan päällä olevasta jaffapullosta ja maatilan eläimistäkin tunnetusta maasta on luoksemme saapunut Veera Seppänen eli Seppäs Veera. Veeran tunnistat pitkästä ruskeasta tukasta, rennosta asusta ja tilanteessa kuin tilanteessa kädestä löytyvästä mustasta (BLÄCK like my coffee…… t.veera) termosmukista.

Sarjakuvahahmoista Wonderwomaniksikin tituleerattu Veera hoitaa vuonna 2019 yhteistyön vastuualuetta, eikä tältä älykkäältä, sanaista peistä taittavalta tehopakkaukselta varmasti jää yksikään yhteistyömahdollisuus huomaamatta. Kannattaa siis nykäistä Veeraa haalarista, jos kaipaat lisäetua tai alennusta liikkeeseen tai hanoihin, kuka tietää!

Veeran lapsuuden unelma-ammatti – kirjaileva kapellimestari – ei ehkä pääse oikeuksiinsa opettajankoulutuslaitoksella, mutta lemppari kouluaine enkku sitäkin enemmän. Veera edustaa nimittäin Juliet-kotiryhmää ja maailmanmatkailustaankin tuttu sanasieppo vääntää finglishit ja englishit kuin ammattilainen. Tämä oman elämänsä globetrotter on unohtunut Peruun syömään lettuja ja katsomaan High School Musicalia niin antaumuksella, että unohti nousta Brasiliaan lentävään koneeseen. Liian vakavasti Veera ei siis elämäänsä ota, vaikka onkin kotiryhmässään saanut lisänimen ‘’tunnollisuuden perikuva’’.

Tästä mutkattomasta naisesta saat kaverin niin Timen karaokeen kuin aamun aikaisimmille demoille. Veera hoitaa myös herkuttelupuolen kuntoon leipomalla Jyväskylän herkullisimmat kakut ja mustan kahvin ääressä saat Veerasta hassuttelukaverin, mutta myös kuulevat korvat huolille ja haaveille. Veeran elämän ykköstyyppien eli kummilasten paikkaa Veeran sydämessä on vaikea päihittää. Kokeilla kuitenkin kannattaa jos et ota elämääsi liian vakavasti ja muistat että vit…..huilu on välittämistä!

Tapahtumavastaava: Emma Heikkinen

Viiden pisteen vihje: Tämä vaaleaverikkö viilettää Ruhtinatar Grace -polkuvälineellään pitkin Jykylän mäkiä yleensä kymmenisen minuuttia sen jälkeen, kun luento on alkanut.

Kolmen pisteen vihje: Hää o Someerolt!

Yhden pisteen vihje: AI KAUHEE!!

Kyllä, kyllä ja vielä kerran kyllä: Pedagon toisena tapsana hyörii armon vuonna 2019 kukas muu kuin opettajatar Heikkinen! Emmalla on ammatillisia intressejä suuntaan jos toiseen: sivuaineista löytyy draamakasvatusta ja erkkaa ja hän puuhaa parhaillaan kandia E. Kolsin kanssa tunnekasvatuksesta. Emma on kiinnostunut kulttuurista, taiteesta, politiikasta ja oikeastaan lähes kaikesta muusta paitsi pallopeleistä (pelaajat kyllä kiinnostaa). Opettajatar on loputon luovuuden ja ideoiden lähde sekä rakastettu ex-tutor, joten hän tulee takuulla tekemään kunniaa Miikan ja Loden manttelinperijänä.

Heikkis-Emma on hukannut elämänsä aikana enemmän mustia nahkahanskoja kuin mitä me muut omistamme yhteensä, istunut vappuna aamuviideltä naapurissa juomassa skumppaa odottaessaan huoltomiestä avaamaan ovea. Emman (sisustus)maailmassa on kolme väriä: vaaleanpunainen, musta ja valkoinen ja hänen autonsa tottelee nimeä Olga. Emman voi todennäköisimmin löytää esittelemästä vahvuus-Varis -kortteja kenelle tahansa, joka jaksaa kuunnella, kotoa lukemasta roskaromaaneja pinkissä oloasussa tai Timen karaokesta esittämästä jo legendaariseksi muodostunutta Dancing Queen- performanssia avokkinsa Rouva Pj:n kanssa.

Emman erityistaitoihin kuuluu haitarin soitto ja hän osaakin revitellä hanurillaan esimerkiksi lempibändiään Musea, pyytäkää konserttoa!! Emman muita musiikillisia intohimoja ovat Arctic Monkeys, Olavi Uusivirta ilman paitaa ja siivousmusana Abba. Uuden vuoden lupauksena Emma aikoo yolottaa entistä vapautuneemmin, kuitenkin E. Kolsin asettamien kandidaatintutkinto -rajoitteiden puitteissa.

PS: Jos haluat joskus tarjota Emmalle juotavaa (ja kukapa ei haluaisi), kannattaa lähestyä jalolla, kuohuvalla tai drinkillä, jonka nimessä on kaksi kirjainta ja koristeena sitruuna.

Tapahtumavastaava: Tiila Vuori

Vuonna 2019 Pedago saa nauttia mitä mahtavimmista tapahtumista, sillä ainejärjestömme toisena tapahtumavastaavana toimii Tiila! Tiila on kotoisin paikasta, josta löytyy tasan kolme asiaa: kaivostorni, järvi ja mettää. Eli siis Oravikoskelta, Leppävirralta! Saatat kuitenkin kuulla Tiilan sanovan olevansa kotoisin Kuopiosta, sillä se on hänen mielestään “kivempi”. Eihän tästä voi toista syyttää, sillä löytyyhän Kuopiosta maan mahtavi satamabaari Albatrossi.

Erityisen lähellä tämän lupsakan savolaisen sydäntä ovat Semmarit. Tosifani-Tiila onkin kuunnellut ja seurannut kyseisen yhtyeen matkaa jo yhdeksän vuoden ajan. Jos siis ikinä tarvitset seuraa kyseisen yhtyeen keikalle, käy vetäsemässä hihasta tätä truefania, etkä varmasti joudu menemään yksin! Musiikki ja etenkin laulaminen ovat muutenkin hyvin tärkeitä. Löydätkin tämän lurittelijan hyvin todennäköisesti usein Timen karaokesta.

Tiilalle instagramfeedin yhtäläisenä pitäminen on lähes elämäntehtävä, sillä jokaisen kuvan tulee värimaailmaltaa sointua yhteen. Fuksisyksynä pientä päänvaivaa aiheuttikin ferrarinpunaisten haalarien saanti, sillä punainen väri ei millään sopinut tähän värimaailmaan. Tiilaa ei kuitenkaan turhaan kutsuta digisepäksi (kotiryhmäkin osuvasti sen niminen), sillä hetken pähkäilyn jälkeen ongelma oli ratkaistu. Ongelmanratkaisutaidot ovatkin mitä loistavin ominaisuus tapahtumavastaavalle! Lisäksi todellinen omistautuneisuus kuvaa Tiilaa loistavasti.

Juhlien järjestäminen on Tiilan mielestä parasta bestiä ja hän onkin pitänyt monet huikeat teemabileet. Juhlien järjestämiseen ja etenkin koristelun eteen on aina nähty vaivaa. Halloweenina partyorganisaattorin katosta roikkui hämähäkkien, lepakoiden ja luurankojen lisäksi jätesäkkeihin käärittyjä ruumiita. Hui! Lisäksi pukeutuminen ja asuihin panostaminen kuuluvat Tiilan bravuureihin. Fuksisitseille hän saapuikin hääpukuun ja huntuun pukeutuneena. Huhu myös kuuluu, että abivuoden penkkaripuvun valmisteluun kului aikaa 80 tuntia. Jos siis ikinä tarvitset apua esim. sitsi asun ideoinnissa, löytyy Tiilalta siihen varmasti vastaus! Luovuus, panostus ja vaivannäkö ovatkin mitä mainioimmat adjektiivit kuvaamaan tätä monitaituria.

Ps. Tiila tykkää pelata bingoa. Tästä saat siis loistavan bingonpeluu kaveri. (Huom! vain omalla vastuulla.)

Liikuntavastaava: Matias Kankaanpää

Tämä Pohojammaan hallitusvahvistuksemme Matias Kankaanpää a.k.a Matti Kuokkamaa a.k.a Matto-Masa astui Mikon lenkkareihin ja otti vuodelle 2019 tehtäväkseen nostaa pedagolaisten pebat ylös niiltä ah-niin-ihanilta sohvilta, mihin akateemisen aivotyön jäljiltä on niin helppo lösähtää. Masan omiin urheilullisiin vahvuuksiin kuuluu säbäkentillä säntäily sekä yleisurheilu, jossa etenkin keihäs lentää ja kauas. Kauhavan yleisurheilujunnut ovatkin saaneet tästä herrasta erinomaisen valmentajan jo monelle kaudelle, mikä kertoo Matiaksen kyvyistä ja innokkuudesta kannustaa ja auttaa kanssaelelijöitänsäkin liikunnan pariin.

Äijän elämä ei suinkaan pyöri vain liikunnan ympärillä, sillä etenkin fuksisyksyn aikana ja varmasti myös jatkossa, Matias on aina valmiina niin sunnareille, mannareille kuin poikkareillekin taikka ihan vaan yksille (joiden päätepysäkkinä useimmiten Timen karaoke). Laulu- tai illanviettoseuraa siis kaivatessasi, nykäise lahkeesta tätä omien sanojensa mukaan strong independence mania, jonka elämää hetkauttaneisiin oivalluksiin kuuluu muun muassa ”Sikspäkki päivässä pitää sikspäkin loitolla” (Kankaanpää, 2018).

Matiaksen seura on kaikkea muuta kuin mitä pohojammaalane maaseutu pitää sisällään. Naurulihakset väpättää minkä kerkiää, mutta vakavamman paikan tullen vieressänne seisoo true gentleman, uskollinen ystävä ja avulias, ihana persoona, johon voi luottaa asiassa kuin asiassa. Matias edustaa MeOpet -kotiryhmää, jossa hänen matemaattiset kykynsä pääsevät parhaiten esiin ja hyvinvointi -teema ajatuksiin.

Masan itsevarmuutta ei noin vain kukaan pääse horjuttamaan, mainittakoon, että jäbä meni yhden syksyn aikana kaksille sitseille pantterikuvioiseen mekkoon ja huulipunaan varustettuna. Toisaalta, kun rakas toveri unohtaa Matiaksen sukunimen tai antaa tuomion, että hän on 50 vuotta liian nuori tekemään nakkikeittoa (Päivärinta, 2018), suupielet laskevat hetkeksi korvista leukaan.

Kun velvollisuuksiltaan ehtii, Matias ajaa hopeisella audillaan moikkaamaan sydämen valittuaan, joten arvon ladyyys, ikävä tuottaa teille tämä pettymys. Mikäli kuitenkin haluat hieroa parempaa tuttavuutta Matiakseen, pari vinkkiä keskustelunavaukseen:

  1.       Kaili
  2.       Kaili

Viestintävastaava: Heili Miettinen

Vuoden 2019 hallituksemme viestintävastaavana toimii energinen ja äärimmäisen huumorintajuinen Heili. Heili on kotoisin mansesta eli Tampereelta nääs, mikä käy nopeasti ilmi kuunnellessa hänen juttujaan. Heilillä on uskomattomat puhelahjat, mikä tulee varmasti näkymään tänä vuonna Pedagon viestinnässä. Vaikka Heili onkin mansen kasvatteja, Jyväskylässä hänet löytää kaikista stereotypioista huolimatta mustanmakkaran sijaan soijatortilla kädestä.

Jos kohtaat ongelmia viherkasvien kanssa, käänny rohkeasti Heilin puoleen, sillä hän jos kuka tietää niistä KAIKEN. Rouva Puheenjohtajakin sai jo omat vinkkinsä kasvien hoitoon tältä kasveja rakastavalta viherpeukalolta. Heili on myös koiraihmisiä, sillä hänellä on ranskanbuldoggi Floki, jonka kanssa hän käy mielellään lenkillä!

Kesken hallitukseen hakemisen Heilin entisen vakibaarin baarimikko soitti hänelle ja ihmetteli miksei Heiliä ole näkynyt. Ehkä koulukiireet ovat vieneet hänet mennessään? Jos haluatte tehdä Heiliin vaikutuksen, kannattaa yrittää sitä hänen mielijuomallaan jallulla. Fuksisitseille Heili pukeutui papiksi ja teemaan sopivasti hänellä oli mustana paitana päällään Karjala-paita. Tarina ei kerro, oliko paita saatu Heilin entisestä kantabaarista.

Matematiikka ei kuulu Heilin vahvuuksiin ja silloin tällöin hänen on vaikea hahmottaa, että kädessä on viisi sormea. Pedagolaisten onneksi Heili ei kuitenkaan ole taloudenhoitajamme, vaan pääsee käyttämään omia vahvuuksiaan viestintävastaavana ja toimimaan viestintävelehona, kuten hän itse itseään kutsuu. Tuleva vuosi näyttää, miten velho Heili lopulta onkaan.

Kaiken kaikkiaan Pedago sai hallitukseensa maailmaan ja muihin ihmisiin äärimmäisen avoimesti suhtautuvan, energisen ja sanavalmiin viestintävastaavan!