Opiskelijaedustajahakua on jatkettu 29.10. asti

18.10.2023

Moikka pedagolaiset ja ihanaa syksyä! Nyt olisi oiva paikka päästä vaikuttamaan ja ajamaan opiskelijoiden etuja, sillä hallinnon opiskelijaedustajien eli hallopedien hakua on auki vielä 29.10. asti!


Ylioppilaskunta valitsee tänä syksynä opiskelijaedustajia tammikuussa alkavalle kaksivuotiskaudelle yliopiston eri toimielimiin. Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan tiedekuntaneuvoston osalta hakua on jatkettu, sillä 4 varsinaisen jäsenen ja 4 varajäsenen paikkaa ei ole saatu täytettyä nykyisillä hakemusmäärillä. Tehtävässä voivat toimia ainoastaan kyseisessä tiedekunnassa tutkintoaan suorittavat opiskelijat.

Tiedekuntaneuvosto on tärkeä paikka vaikuttaa, koska siellä muun muassa päätetään opetussuunnitelmista ja opiskelijavalintaperusteista sekä käsitellään monia muita opiskelijoita koskettavia asioita. Siksi on tärkeää, että neuvostossa kuuluu heti tammikuussa vahvasti myös opiskelijoiden ääni. 


Haku opiskelijaedustajatehtäviin on käynnissä 29.10. saakka. Haussa on muun muassa ​​kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan tiedekuntaneuvoston neljä (4) varsinaista ja neljä (4) varajäsentä.

 

Lue lisää ja hae:
https://jyy.fi/osallistu-ja-vaikuta/opiskelijaedustajat/ 
https://jyy.fi/osallistu-ja-vaikuta/opiskelijaedustajat/hae-opiskelijaedustajaksi/ Ai mikä on halloped?

Hallinnon opiskelijaedustaja (eli halloped) on osa edustuksellista demokratiaa yliopistolla ja edustaa sekä itseään että opiskelijatovereitaan yliopiston päätöksenteossa. On tärkeää, että opiskelijoiden oma ääni saadaan kuuluviin kaikessa heitä koskevassa päätöksenteossa.

Opiskelijaedustajana yliopiston hallinnossa pääset tuomaan esille opiskelijan sekä opiskelijajärjestön näkökulmaa päätöksentekoon sekä erilaisiin opetuksen järjestämistä koskeviin päätöksiin. Tämä opiskelijaedustajan tekemä edunvalvonta on tärkeää työtä koko yliopistoyhteisön eteen. 


Tehtävässä toimimisesta maksetaan kokouspalkkiota ja siitä voi saada myös opintopisteitä. Opiskelijaedustajana oppii monia työelämän kannalta hyödyllisiä asioita, kuten kokoustekniikkaa ja neuvottelutaitoja.