PJ-blogi

Helmikuun hulinoita ja pulinoita

7.3.2024


Hei kaikki ihanat pedagolaiset!

“Helmikuu menee aina nopeesti” sanoo minun äitini ja eipä ollut väärässä tänäkään vuonna! Tämän nopeasti kuluneen kuukauden päätteeksi oli mukava palata kalenteria selaten helmikuun alkuun ja muistella, mitä kaikkea hallitus on puuhaillut ja mitä Pedagossa tapahtunut kuluneen kuukauden aikana. 

Hallituksen osalta meininkejä on riittänyt helmikuussakin. Koko hallitusta koskevia tapaamisia on kuukauden aikana ollut hallituksen kokous, iltakoulu, aamupala laitoksen johdon kanssa sekä lumimyräkässä rämmityt hallituksen ryhmäyttävät kämppäapprot. Tänä vuonna hallitus on myös jatkanut työskentelyä toimivaksi todetuissa tiimeissä eli Hulinoissa ja Pulinoissa. “Tapahtumatiimi” Hulinat kokoontuivat pohtimaan muun muassa kevään tapahtumia ja “edunvalvontatiimi” Pulinoiden jäsenten kanssa kävin kahdenkeskiset keskustelut liittyen heidän henkilökohtaisiin tavoitteisiinsa, toiveisiinsa, ajatuksiinsa koskien hallituksessa toimimista. Muita hallituslaisten meininkejä on ollut muun muassa Talvipäiväbussien järjestely, OKL:n toimikuntien kokoukset sekä OAJ/SOOL järjestökurssi Helsingissä, jossa Sara, Aapo ja Marianna kävivät kouluttautumassa. Helmikuun lopussa vielä hallituslaiset Saaga ja Lotta lähtivät vaihtoon ja tekevät loppukevään hallitushommia sen mukaan. Pieni ikävä jo nyt :(

Puheenjohtajistona ollaan Aten kanssa tavattu maanantaisissa PJ-miiteissä valmistellen ja pohtien hallituksen ja koko Pedagon asioita. Lisäksi kävimme vuoden toisessa JYYn PJ-foorumissa ja Atte ehti myös Kasvis+Stimpat PJ-miittiin sekä JYYn järjestöklubille. Ollaan näin pyritty myös puheenjohtajistona edistämään yhteistyötä eri ainejärjestöjen kanssa. 

Helmikuuhun on siis mahtunut paljon hallituslaisten näkymätöntä työtä, mutta Pedagonkin meiningit alkoivat heti helmikuun ensimmäisenä päivänä Tuntemattomien laulujen sitseillä, joissa saatiin myös paljon hyviä ideoita uuteen laulukirjaan! Helmikuun hengailuilta vietettiin ystävänpäiväteemalla ja SOOL oli helmikuussa näkyvästi esillä Pedagon tapahtumakalenterissa SOOLin Kasvisten talviriehan, PRE-TP kyykän ja tottakai Talvipäivien kautta! Liikuntavuorot ja kerhot olivat osa myös helmikuuta.


Nyt kuitenkin suunnataan katsetta jo vahvasti seuraavaan, kuten Kevätkokoukseen. Toivottavasti nään teidän kaikki siellä!


<3:llä Veera (vpj)

New year, new hallitus? 

4. Helmikuuta 2024


Helou pedagolaiset! 

Tammikuu on nyt taputeltu ja kiirettä on pitänyt. Pedagon uusi hallitus aloitti vallanvaihtokokouksen jälkeen torstaina 11.1. jonka jälkeen kouluttamistykitys alkoi. Tammikuun toinen viikonloppu vietettiin JYYn järjestöseminaarissa ja kolmas viikonloppu hallituksen omassa perehdytyksessä. Hallituksen perehdytyksessä päästiin sopimaan yhteisiä kokouskäytänteitä, hallituksen toimintamalleja ja pohtimaan kevään aikataulutusta. Allekirjoittaneella oli tammikuun viimeiselle viikonlopulle myös SOOLin puheenjohtajakoulutus Helsingissä. Lisättäköön että kyseiseen koulutusviikonloppuun sisältyi myös reissu OAJ:n risteilylle, perinne jota jatkettiin nyt ensimmäistä kertaa korona-ajan jälkeen. 

Vaikka uusi hallitus on vasta ehtinyt kouluttautua ja perehdyttyä, on tapahtumia ja menoa jatkettu jo täyttä häkää. OKL Rocks, Kirjavinkkaus, Helsingin excursio ja Tammikuun hengailuilta, sekä jo kevätlukukauden aloittaneet kerhot ja maanantaiset liikuntavuorot! Ja vaikka Kasvisten yhteiset Tuntemattomien laulujen sitsit järjestettiin 1.2. eli helmikuun puolella, sisältyy sekin uuden hallituksen ensimmäisen kokouksen jälkeiselle kolmelle viikolle. Aika mieletön tahti. Tietenkään hallitus ei yksin kaikkea ole tehnyt, lipunmyyjinä OKL Rocksissa, Excursiota ja kirjavinkkausta oli järjes["DRAG_EXISTING"]tämässä myös avuliaita pedagolaisia. Ensimmäisessä hengailuilloissa järjestämässä olivat uudet edunvalvojat, Saku, Sara ja Aapo (todella mukavia tyyppejä, kannattaa tutustua)

Paljon on siis tammikuuhun sisältynyt tavaraa. Kiire on ollut valtava, eikä kaikkea silti ole ehtinyt tehdä. Lopetan tän ekan upean blogikirjoituksen siis toiveeseen, että kärsivällisyyttä ja armollisuutta hallitukselle. Yritetään kaikki parhaamme, vaikka hirmunen hoppu meinaa viedä mennessään ja opiskellakin pitäisi samalla. Onneksi meillä on huippuporukka kasassa ja luotetaan että tästä tulee loistovuosi! 

Kiitos teille lukemisesta ja ymmärtämisestä, moikataan kun tavataan!


Terkuin, 

Atte (pj)


PS. Alla on kuva hallituksen kalenterista, ihan vaan todistusaineistona että on ollut oikeesti kiirusta