Tutorit

Tervetuloa lukemaan lukuvuoden 2023-2024 tutoreiden kaverikirjaa!

Justus Willman

Ilmeesi, kun äiti pakottaa poseeraamaan kuvaa varten, mut sä haluisit vaan avata sun lahjan...

Nimeni on Justus ja tottelen myös lempinimiä ”Jusi sekä Jumpe”. Uusiakin saa keksiä :D.

Olen vuosimallia 1995, mutta pysyn perässä myös eri vuosituhannella syntyneiden jutuissa.

Olen kotoisin Porista ja jopa ylpeä siitä.

Jyväskylässä majailen Kuokalassa eli Kuokkalan silta on tullut mulle ja fillarilleni tutuksi.

Vuosikurssini on kakkonen, eli akateemisesti ollaan vielä nuoria!

Kotiryhmäni on KiMo eli kielitietoinen ja monikielinen pedagogiikka.

Suunnitelmani vapaavalintaisiin opintoihin on hakeutua opiskelemaan liikunnan sivuainekokonaisuutta.

Mielestäni parasta opiskelussa on käytännönläheisyys. Opiskeluissa pääsee tekemään todella monipuolisesti kaikkea. Pedagon yhteisöllisyys sekä opiskelukaverit ovat myös parasta, mitä opiskelut ovat itselle tarjonneet.

Lemppariopiskelijatapahtumani ovat sitsit, niissä pääsee heittäytymään eri rooleihin sekä pitämään opiskelukavereiden kanssa hauskaa sekä hulluttelemaan. Opiskelijavappu on myös kokemisen arvoinen!!

Vapaa-ajalla tykkään urheilla monipuolisesti, mutta etenkin jalkapallokentillä vietän suuren osan vapaa-ajastani. Talvella jalkapallokenttien ollessa lumen peitossa olen aktiivinen talviuimari. Osaan auttaa teitä tulevia fukseja Jyväskylän avantouintipaikoissa, kysykää siis rohkeasti!

Olisinpa tajunnut omalla orientaatioviikolla nukkua sekä levätä enemmän, omasta jaksamisestaan on tärkeä pitää huolta.

Tiesitkö, että voitin omana fuksivuonna triplan eli kolme tapahtumaa. Siinä teille tuleville fukseille haaste rikottavaksi.

Menojuomaksi nautin päivällä maitoa ja illalla parhaiten toimii itsetehty ”porilainen drinkki”. Tästä voi kysyä lisää opiskelijatapahtumissa :D.

Terveiseni sinulle on: Valtaisat onnittelut opiskelupaikasta teille jokaiselle!!

Olivia Haataja

Siiiiis omg… Et ikinä arvaa mitä just tapahtu!!!

Nimeni on Olivia

Mutta minua kutsutaan myös Ompuks (tai Omppu-Pompuks mut vaan mun sisko ja Venla käyttää tätä)

Olen vuosimallia 01 eli oon 21 vee.

Olen kotoisin alunperin Kajjjaanista, mutta nykyään se kotikoti löytyy Sotkamosta <3 (jos et tiiä mikä se on nii tässä on pari avainsanaa: Sotkamon Jymy ja Vuokatti).

Jyväskylässä majailen Raiteilla (Venla naapurissa!)

Vuosikurssini on -21 eli syksyllä aloitan kolmos vuoden opinnot ja kandin.

Kotiryhmäni on JoPe 1, joka viittaa johtajuuden näkökulmaan.

Suunnitelmani vapaavalintaisiin opintoihin on alottaa syksyllä terveystiedon perusopinnot eli tavotteena ois terveystiedon opettajan kelpoisuus joskus tulevaisuudessa.

Mielestäni opiskelussa parasta on käytännönläheisyys joka tulee esille harkassa ja POMM-kursseissa (erityisesti liikunnassa, koska se on ollut mulle kunnon ala-asteen memory lane. Liikunnan tunneilla mun sisäinen lapsi on päässy tosissaan valloilleen). Tietty myös kaverit ja opiskelijalounas on mun top 3:ssa.

Lemppariopiskelijatapahtumani on talvipäivät, koska silloin pääsee tutustuu muihin opiskelijakaupunkeihin sekä viettämään paremmin aikaa muiden Pedagolaisten kanssa. Lisäks oon tykännyt tosi paljo sitseistä ja vappuhulinoista!

Vapaa-ajallani tykkään olla kokoajan menossa, mut myös rauhoittuminen on mulle tosi tärkeetä. Menossa oleminen tarkoittaa salilla käymistä, kavereiden kaa touhuiluu sekä ajoittaisia opiskelijatapahtumia. Näiden vastapainoks tykkään olla kotona, lukee kirjoja sekä kattoo Disney leffoja/rikossarjoja samalla neuloen (kuulemma mulla on vakava asteinen neuloosi).  

Olisimpa tajunnut omalla orientaatioviikollani... Ensinnäkin lukea fuksikirjeen kunnolla, että olisin tiennyt Facebook-ryhmän ja fuksipiknikin olemassaolosta. Myöskään kaupunkisuunnistus ei välttämättä tarkota samaa asiaa kuin lenkille lähteminen #pukeudu lenkki pirkoksi ja juokse myöhemmin kotiin vaihtaa baarivaatteet…

Tiesitkö, että mun kotikoti on tunnettu pesäpallosta ja Sotkamon Jymystä, mut mun on pakko myöntää etten oo vieläkään käyny kattoo niiden ensimmäistäkään peliä. Lisäks en oo koulun ulkopuolella koskenukkaan pesäpallomailaan eikä mulla oikeestaan oo kauheesti tietämystä siitä miten se peli toimii muuten ku et lyödään palloa ja juostaan tosi lujaa.

Menojuomaksi nautin päivällä vettä ja kaikkee missä on kofeiinia (spesifisti Lidlin BCAA-juomat tai sokeroimaton Red Bull) ja illalla Liisa on mun number 1 menokaveri, mut melkein kaikki menee paitsi bisse. 

Terveiseni sinulle on: tuu just sellasena ku oot ja osallistu rohkeesti eri juttuihin mitä opiskelijaelämä sulle tarjoo. Muista kuitenkin oma jaksaminen, varsinki orientaatioviikot on tiedon ja tapahtuman täytteistä aikaa eli jos arvot päiväunien ja opiskelijatapahtuman välillä, ota enemmin päikkärit. Sulla on 5 vuotta aikaa osallistua eri tapahtumiin ja solmia kaverisuhteita.

Venla Vihanto

This is where the magic happens!

Nimeni on Venla

Minua kutsutaan myös nimellä V.V, lyhenteen merkityksen saa kysymällä :)

Olen vuosimallia 2002

Olen kotoisin vähän kaikkialta, mut muutin Jyvääskylään Helsingistä. Ei sen suurempaa paikkakuntaidentiteettiä, oon vaa “etelän tyttö”.

Jyväskylässä majailen Radalla  (Omppu-Pomppu naapurissa!)

Vuosikurssini on 2021, elikkäs meen kolkille ens syksyn :P (Jyvääskylän sanakirja: Vuosiluokat: 1. =eppu, 2. =toppu, 3. =kolkki, 4. =nelkki, 5. =viikki, 6. =kuukki. Ihan hirvee… Tulee tutuks ekassa harkassa Norssilla!)

Kotiryhmäni on Juliet!

Pääaineopintojen lisäksi mun opintokalenterista/-suunnitelmista löytyy tietenki juliettina enkun sivuaineopinnot :D

Mielestäni opiskelussa parasta on kamut, kokemukset ja uudet ajatukset. Tykkään tosi paljon demoista, koska siellä saa käydä todella syviäkin keskusteluja oman kotiryhmän kanssa. Koen että sain parhaiten kurssien aiheista irti vuorovaikutuksessa opettajien ja muiden opiskelijoiden parissa. 

Lemppariopiskelutapahtumani on kaikki missä saa tanssia JA taputtaa :P Et tuu ikinä näkemää mua istumassa pöydän ääressä, jos on hyvää musiikkia ja tanssilattia! 

Vapaa-ajalla tykkään treenailla hauiksia ja maalailla. Teatteri tulee vähä jo korvista ulos, mut silti todella lähellä sydäntä.

Menojuomaksi nautin päivällä vettä + IRTOteetä ja illalla Skumppaaaaa!! (Täl hetkel vieroittumassa vakavasta Red Bull-riippuvuudesta.)

Tiesitkö, että olut, kalja ja bisse on sama asia :O (Elin ensimmäiset 19 vuotta mun elämästä uskoen et ne oli eri juomia.)

Olisinpa tajunnut omalla orientaatioviikollani fuksipiknikin olemassaolon ja VÄLIVEDEN! Lisäks kysyä tukimahdollisuuksista opintoihin mikäli on oppimisvaikeuksia!

Terveiseni sinulle: Ensinnäkin tee fuksivuodesta oman näköisesi, sisälsi se sitten railakkaita bileitä tai rauhallisia koti-iltoja. (Molempia kannattaa kokeilla.) Toiseks, pidä mieli avoimena ja testaa mukavuusalueesi rajoja. Suosittelen myös vahvasti dokumentoimaan omaa fuksivuotta! Tuut varmasti kokemaan asioita ensimmäisenä vuonna, mihin on kiva palata myöhemmin. Vikaks muista kysyä tyhmiäkin kysymyksiä!

Tinja Saario

Jos oikeen nätisti pyydän niin lähekkö näitten jälkeen mäkkiin?

Nimeni on Tinja

Minua kutsutaan myös muun muassa nimillä Tippi, Tinke, Tinze, Tinju, Tinsku ja Timppa

Olen vuosimallia -01 eli 22 vee

Olen kotoisin Lahesta <3 Väitän, että mainettaan parempi paikka!

Jyväskylässä majailen ihan tässä keskustan melskeessä. Tän kolmen vuoden aikana oon ehtiny majailla myös Keljossa, Aallonportissa ja Nisulassa.

Vuosikurssini on -20, enkä tajuu et syksyllä alkaa jo muka maisteriopinnot…

Kotiryhmäni on Derby, eli ollaan Nean kanssa yhteiskunnallisesti valveutuneita demokratiakasvattajia

Pääaineopintojen lisäksi mun opintokalenterista/-suunnitelmista löytyy yhteiskuntatieteiden perusopinnot, (kohta) elämänkatsomustiedon opintokokonaisuus ja viittomakieltä. Haluaisin opiskella vaikka mitä, joten saa nähä mihin suuntaan nää mun opinnot tästä vielä lähtee.

Mielestäni opiskelussa parasta on yhteisöllinen fiilis, ystävät ja opiskelijalounaat. Mut jos opeopinnoista puhutaan, niin käytännönläheisyys ja vuorovaikutteisuus ehdottomasti. Tää ei oo mitään yksin kirjaston nurkassa kyhjöttämistä (toki välillä sitäkin).

Lemppariopiskelutapahtumani on Herkkuapprot all the way! Sen lisäks mun sydämen vie kaikki meiningit, mihin liittyy tanssii ja karaokee. 

Vapaa-ajalla tykkään lueskella (jos säki tykkäät niin Pedagolla on oma kirjakerho!), musisoida, kirppistellä, hamstrata kasveja meille kotiin ja treenailla. Rakastan myös reissata ja käydä keikoilla. Ja tää kaikki edellä kuvattu on kaikista parasta ystävien kanssa.

Menojuomaksi nautin päivällä kaikenlaisia makuvissyjä ja illalla kossurussianii, valkkarii tai ginger joee

Tiesitkö, että nousen joka yö unissani istumaan ja nukun tyytyväisenä siinä asennossa tunteja heräämättä. Tää on tosi.

Olisinpa tajunnut omalla orientaatioviikollani, että fomo on turhin ilmiö ikinä.

Terveiseni sinulle: Pedago on täynnä hyviä tyyppejä, joten löydät varmasti ne omat sieltä joukosta mut se ei silti välttämättä tapahdu heti. Kannustan ihmisten kohtaamisessa ennakkoluulottomuuteen ja avoimuuteen. Oo just sellanen ku oot ja tee just niitä juttuja ja osallistu niihin tapahtumiin, mitkä sulle tuntuu hyvältä. <3

Aino Johansson

Punaset haalarit on aina ollu mun juttu!

Nimeni on Aino

Minua kutsutaan myös Aikuksi ja Aigeksi, ja omat lempparit: äiti kutsuu Lindaks ja iskä Elma-Inkeriks :D

Olen vuosimallia 2000 eli 23v

Olen kotoisin Jämsästä, tarkemmin Jämsänkoskelta, mutta oon jo vahvasti Jyväskyläläistynyt

Jyväskylässä majailen keskustassa (lyhyt matka öisin kotiin on iso plussa!!)

Vuosikurssini on toinen eli omat fuksimuistot vielä vahvana mielessä!

Kotiryhmäni on Derby 2.0 eli käytännössä sama ku Nealla ja Tinjalla mutta me uusimmat Derbyt ollaan vaan paranneltu versio og-Derbystä :)

Pääaineopintojen lisäksi mun opintokalenterista/-suunnitelmista löytyy tällä hetkellä ajatus erkkapedasta tai psykologiasta, vielä hieman punnitsen vaihtoehtoja

Mielestäni opiskelussa parasta on yhteisöllisyys, uudet tuttavuudet ja vapaus! Uusiin ihmisiin tulee tutustuttua paljon (ja muuallaki ku vaa bileissä) ja ainakin omana fuksivuonna yhteisöllisyys oli hyvinkin kantava voima.

Lemppariopiskelutapahtumani on tykkään käydä kaikissa, mut tähän mennessä eniten oon tykänny vapusta ja PJR oli jees kans! Mutta kyllä mut löytää lähes aina ihan perus poikkareiltakin kyl…

Vapaa-ajalla tykkään urheilla ja hengailla paljon kavereiden kaa, kaiken uuden kokeilu on myös tosi jees!

Menojuomaksi nautin päivällä Noccoo (oikeesti ihan liikaa) ja illalla kaverin kanssa tehtyjä omia sekotuksia, saa tulla maistelee!

Tiesitkö, että oon nuorena hurjana harrastanut olympiasoutua sm-tasolla!

Olisinpa tajunnut omalla orientaatioviikollani olla stressaamatta. Kaikki järjestyy kyllä ja orientaatioviikoilla muodostuneet porukat ei oo aina lopullisia, joten jos tuntuu ettet löydä ketään niin usko pois, kyllä löydät!

Terveiseni sinulle: nauti täysillä fuksisyksystä ja fuksivuodesta just sulle sopivalla tavalla mutta muista välillä vetää happee! Ja muhun saa aina ottaa yhteyttä jos haluaa mistä tahansa puhua <3

Maria Malinen

Ne piirtää kel on liituu!

Nimeni on Maria

Minua kutsutaan myös Martsaksi ja pienten lasten kanssa oon tottunu tottelemaan myös mm. Maijaa, Maliaa, Maljaa ja Mailaa

Olen vuosimallia -02 eli 21 vuotta

Olen kotoisin Espoosta

Jyväskylässä majailen Palokunnanmäellä Savelan ässän suunnilla.

Vuosikurssini on toinen, eli muistot omasta fuksisyksystä on vielä tuoreina mielessä.

Kotiryhmäni on TAIKO 22, eli taidelähtöinen kasvatus. Tänä syksynä TAIKO ryhmä tulee toisen kerran, joten toivottavasti teistä löytyy innokkaita uusia taikolaisia!

Pääaineopintojen lisäksi mun opintokalenterista/-suunnitelmista löytyy toivottavasti joskus erkkaa. Alottelen pikkuhiljaa erkan perusopintojen tekemistä ja tarkotuksena ois hakea sit erillisiin erkkaopen opintoihin, että saisin kelposuuden myös siihen hommaan. Plan b:nä mielessä on kans ruotsi, koska siitä tykkäsin ite aina koulussa. 

Mielestäni opiskelussa parasta on tähän asti ollut harkka, koska siinä pääsi oikeesti tositoimiin. Mulla oli myös ihana harkkaohjaaja, jolta sain paljon hyviä vinkkejä ja ideoita omiin opetustunteihin ja opettajuuden kehittämiseen. Lisäks me taikolaisina päästiin toteuttamaan meijän luokassa ihan huikee projekti osana meijän opetustunteja. Harkan lisäks oon tykänny myös keskusteluista demoilla ja ylipäänsä siitä et pääsee jakamaan omia ajatuksia ja kokemuksia toisten kanssa ja sitä kautta kehittämään omaa osaamistaan ja ajatteluaan. 

Lemppariopiskelutapahtumani on sitsit ja PJR eli pikkujoulurisse oli kyllä myös kokemisen arvonen! Sillis pääsi myös kärkipaikoille sen kotibilevibojen vuoksi. 

Vapaa-ajalla tykkään viettää aikaa mun parvekkeella etenkin aurinkoisella säällä. Kavereitten kanssa hengailu on myös lempparipuuhia ja tän vuoden aikana oon innostunu myös uimisesta. Mut valehtelisin jos väittäsin, ettei sohvalla löhöily sarjoja katellen kuuluis myös mun vapaa-aikaan. 

Menojuomaksi nautin päivällä vettä, kokista tai pepemakea ja illalla melkein mitä vaan, mitä mieli tekee - usein valkkaria, lonkkua tai siideriä. 

Tiesitkö, että mun mummi sano kerran tehtyään jotain tyhmää “Oisin varmaa hävenny, jos oisin tajunnu hävetä” ja siitä lähtien mä oon eläny tolla samalla asenteella, koska ei se elämä oo nii justiinsa. 

Olisinpa tajunnut omalla orientaatioviikollani olla stressailematta turhia ja luottanut siihen, että kyllä ne asiat ajallaan selkiytyy ja järjestyy. 

Terveiseni sinulle: Lähde rohkeasti tekemään tuttavuutta uusiin ihmisiin ja osallistu oman jaksamisen rajoissa mahdollisimman moneen, niin löydät ne jutut, mitkä on sun lemppareita. Muista kuitenkin, ettei sun opiskeluaika rajoitu pelkästään orientaatioviikkoon, vaan sulla on monta vuotta aikaa saada uusia kavereita ja kokeilla erilaisia juttuja. Jokanen löytää kyllä paikkansa!

Nea Lilja

Käärijä kehottaa pitää kaksin käsin kiinni juomista mut mä halusin olla next level!

Nimeni on Nea

Minua kutsutaan myös Neppuliksi, Neeuksi ja Nepeksi (tää on iskän käyttämä lempinimi).

Olen vuosimallia 2001, eli tällä hetkellä 21vee.

Olen kotoisin täältä Jyväskylän kauniista Kuokkalasta <3.

Jyväskylässä majailen keskustan hulinassa lähellä meidän kampuksia.

Vuosikurssini on kolmas vuosikurssi, eli 2020 olen täällä aloittanut suoraan lukion jälkeen. Ensi vuonna starttailen sitten maisteriopintoja, jäiks!

Kotiryhmäni on Derby, eli demokratiakasvatukseen painottuva kotiryhmä.

Pääaineopintojen lisäksi mun opintokalenterista/-suunnitelmista löytyy liikunnan sivuaineopinnot, eli tämän vuoden mut on voinut bongata lähinnä liikunnan käytäviä kuluttamasta. Aion hakea myös esi- ja alkuopetuksen sivuaineeseen, niin saan vähän lisätietoa eppujen ja toppujen opettamisesta.

Mielestäni opiskelussa parasta on samanhenkiset kaverit, Jyyäskylä opiskelijakaupunkina ja harkat oikeitten oppilaitten kanssa. Liikunnan sivuaineesta oon myös tykänny tosi paljon: oisitko ajatellu, että sun opintoihin yliopistossa vois kuulua muun muassa laskettelua, futista ja nauhavoimistelua? En mäkään, mut sain yllättyä ilosesti. Teidänkin joukossa on joitain tulevia LiikLo:laisia, jotka lähtee luokanopeopintojen lisäks opiskelemaan liikkaa. Ehkä me törmäilläänkin sit sen parissa…

Lemppariopiskelutapahtumani on PJR eli pikkujouluristeily!! Ja kaikki vappuun liittyvä myös.

Vapaa-ajalla tykkään laulaa ja soitella pianoa, käydä juoksemassa, järjestää kavereiden kanssa hengailuiltoja, ja leipoa. Mun ehdoton bravuuri on britakakku.

Menojuomaksi nautin päivällä kahvia tai ylikallista Vitamin welliä, ja illalla pepsimax on hyvin usein mun ykkösvalinta.

Tiesitkö, että oon ihan Potter- fani, kirjat oon lukenu mooonesti ja leffat kattonut pari kertaa myös. Ysiluokalla päästiin mun parin kaverin kanssa käymään Lontoon Potter-studiolla, mikä oli aikas jees kokemus. 

Olisinpa tajunnut omalla orientaatioviikollani olla välittämättä silloin muodostuneista kaveriporukoista. Mä lupaan, että löydätte kyllä jokainen omat ympyränne yliopiston aikana. Tutustu rohkeasti, jätä ennakkoluulot narikkaan ja näytä olevasi kiinnostunut muihin tutustumisesta. Sillä pärjäät! <3 Ainiin, ja LEPÄÄ!! 

Terveiseni sinulle: Yliopisto ei oo oikeesti sen kummoisempi kuiin mikään aikaisempi koulusi. Ihan samat jutut täällä on (pienellä tieteellisyydellä maustettuna). Muista huolehtia omasta jaksamisestasi, ykskään tapahtuma tai kurssi ei oo oman jaksamisen uhraamisen arvoinen! Ja ennen kaikkea: nauti! Sulla on monta vuotta edessä tutustua tähän ihanaan kaupunkiin ja ihaniin ihmisiin, joihin säkin lukeudut. Oo rohkeesti oma itses täällä!

Tiia Hallamaa

Ei kai se oo keltään pois jos tässä yhdet otetaan…

Nimeni on Tiia

Minua kutsutaan myös sellaisilla lempinimillä, joita en halua tässä kertoa xD Tuu nykäseen hihasta ni saatan paljastaa ne taustatarinoiden kera…

Olen vuosimallia -98 eli 25 vee

Olen kotoisin Tervakoskelta… Se on siellä Riihimäen ja Hämeenlinnan välissä… Siit ajaa n. tunnin Helsinkiin ja Tampereelle… Se on se paikka, mis on Puuhamaa…

Jyväskylässä majailen nykyisin Mäki-Matissa. Ennen tätä mun kotiosoite löytyi ensin Viitaniemestä ja sen jälkeen Vapaudenkadun yläpäästä.

Vuosikurssini on vitonen eli viides eli vanhus (ööö niinku missä vaiheessa tähän tultiin?!), mutta valmistumisesta ei oo vielä tietookaan… tai no takarajana on 6. vuosi, et saan vielä opintolainatakauksen :D

Kotiryhmäni on tai oikeastaan oli PRO-19 eli perusopinnot suorittaneet. Maisterivaiheessa kotiryhmiä ei enää oo, vaan kaikki suorittaa opintoja omassa tahdissaan :)

Pääaineopintojen lisäksi mun opintokalenterista/-suunnitelmista löytyy esi- ja alkuopetuksen perusopinnot, historian perus- ja aineopinnot, erityisopettajan kelpoisuus ja yksi kurssi espanjaa… Sain siitä vitosen, mutta en osaa edelleenkään sanoa kuin “Una cerveza por favor” enkä ees juo kaljaa…

Mielestäni opiskelussa parasta on harjoittelut, koska niiden aikana oman osaamisen kehittyminen on konkretisoitunut itselle parhaiten. Opiskelumuodoista tykkään eniten pari- tai pienryhmätyöskentelystä, joissa voi syventyä hyviin keskusteluihin ja oppia toisilta. Viimesenä muttei vähäisimpänä - lounastauot kampuksella kavereiden kanssa! 

Lemppariopiskelutapahtumani on ehdottomasti sitsit, kotibilehenkiset rennot tapahtumat, Talvipäivät, Herkkuapprot ja sanoinko jo sitsit? <3

Vapaa-ajalla tykkään laittaa ruokaa, kierrellä kirppiksiä ja haaveilla mäyräkoiran (koiran, ei kaljan) hankkimisesta. Tykkäisin myös pelata lautapelejä, jos joskus saisin koottua jonkun peliporukan! Ainiin ja mun ei niin salainen pahe on The Sims 4, jota voisin pelata helposti päivästä toiseen.

Menojuomaksi nautin päivällä vettä ja illalla melkein kaikkea vedestä viiniin. Kaikkea siinä tapauksessa, jos se on ilmasta! 

Tiesitkö, että palautettiin mun kandiparin kanssa meidän kandityö otsikolla “Ooks sä koskaan kaivanu sun korvaa keskisormella? -  Havaintoja neljäsluokkalaisten vuorovaikutuskäyttäytymisestä kouluruokalassa”. Että ei mitään paineita oman kandityön aiheen keksimiselle!

Olisinpa tajunnut omalla orientaatioviikollani tutustua rohkeammin eri ihmisiin, prepata ruokaa jääkaappiin ja olla soittamatta äitille samaan aikaan ku Fuksisitsien ilmottautuminen käynnisty.

Terveiseni sinulle: kokemuksen syvällä rintaäänellä: Älä huoli, jos ensimmäisten viikkojen aikana olo tuntuu yksinäiseltä ihmismassan keskellä. Todennäkösesti monella muulla kanssaopiskelijalla on ihan sama fiilis, vaikka ulospäin ei siltä näyttäis. Uusia kavereita saa läpi opiskeluajan, kun vaan astuu vähän oman mukavuusalueen ulkopuolelle, lähtee rohkeasti eri tapahtumiin ja uskaltaltaa valita just ne sivuaineet, jotka sua oikeesti kiinnostaa!

Marianna Palola

Olkaa hiljaa tai ope laittaa teiän suut suppuun!

Nimeni on Marianna

Minua kutsutaan myös Martsaksi tai Martsuksi. Usein mun nimi kuullaan (ja toisinaan myös luetaan) väärin ja silloin oonkin Marianne.

Olen vuosimallia 1997

Olen kotoisin Nivalasta, Pohjois-Pohjanmaalta. Aika monelle varmasti tuntematonta seutua..

Jyväskylässä majailen Viitaniemessä. Tätä ennen ehdin tutustua myös Rautpohjaan.

Vuosikurssini on -20

Kotiryhmäni on PRO20 eli perusopinnot suorittaneiden ryhmässä oon alottanut ja nyt lähtee neljäs vuosi käyntiin mikä tuntuu aika hurjalta

Pääaineopintojen lisäksi mun opintokalenterista/-suunnitelmista löytyy perusopinnot terveystiedosta, erityispedagogiikasta sekä paria kurssia vaille erityisliikunnasta. Syksyllä aloitan kässän perusopinnot ja terveystiedon aineopintoja yritän suorittaa tasaiseen tahtiin niin sais siitä myös aineenopen kelpoisuuden. 

Mielestäni opiskelussa parasta on yhteiset opiskeluhetket kavereiden kans kirjastolla sillon kun se ei oo aivan täys. Monen muun tavoin pakko mainita myös opiskelijalounaat ja etenkin rapeat kalapalat! Itse opinnoissa tykkään käytännön läheisyydestä ja harkkoja tehdessä on viimeistään tajunnut olevan oikealla alalla.

Lemppariopiskelutapahtumani on tähän mennessä ollut Vapun kotibileet 2022! Lisäksi talvipäivillä oon viihtynyt ja myös herkkuapprot on pakko mainita tässä kohtaa!

Vapaa-ajalla tykkään käydä ryhmäliikunnoissa (suositus korkeakoululiikunnalle!) ja juoksentelemassa samalla äänikirjoja tai musiikkia kuunnellen. Lisäksi viihdyn hyvin kotisohvalla neulomusten ja hömppäsarjojen äärellä.

Menojuomaksi nautin päivällä ihan vaan vettä ja illalla parhaiten maistuu Smirnoff ja Punainen kala.

Tiesitkö, että voisin osallistua Suomen surkein kuski- ohjelmaan. Ensimmäistä kertaa ajaessani kouluun autolla kolaroin sen parkkipaikalla toiseen autoon niin, että siitä irtosi etupuskuri. Luulin kuitenkin sen irroneen toisesta autosta ja ajoin hädissään pois tietämättä, että omasta autosta roikkuu kaikenlaiset putket ja johdot pitkin teitä :) Tästä ajotaidot ei myöskään hirveästi ole parantuneet..

Olisinpa tajunnut omalla orientaatioviikollani olla stressaamatta turhia.

Terveiseni sinulle: Opiskelijaelämä jatkuu myös orientaatioviikkojen jälkeenkin, joten ei huolta vaikka sillon vielä oliskin vähän hukassa. Muista myös oman ajan ottaminen opintojen sekä erilaisten tapahtumien lomassa!