Hallitus 2024

Hallituksen yhteystiedot löydät täältä!

Atte Urama: Puheenjohtaja

Saanen esitellä… Pedagon vuoden 2024 puheenjohtaja on (rumpujen pärinää) Atte ”ur mama” Urama. Tämä vuosimallia -99 syntyinen ex-lohjalainen on löytänyt tiensä Jyväskylän OKL:n OG Derbyyn vuosia sitten ja on lyhyellä opiskelu-urallaan kerennyt tehdä vaikka sun mitä. Tämähän ei ole suinkaan Aten ensikosketus hallitushommiin vaan tämä on jo hänen kolmas hallituskautensa. Aikaisemmin Atte on ollut yhdenvertaisuusvastaava ja on myös pitänyt Pedagon talouden hyvässä mintissä viimeisen kahden vuoden ajan. Lisäksi hän on seurannut sivusta muidenkin pestien toimintaa auttaen niissäkin sen minkä on voinut. Sanoisinkin että olemme hyvissä käsissä tämänkin puheenjohtajan johdatuksella. 

Hallituspestin ulkopuolella voit löytää Aten Lozzista hippusuklaamousse kädessään (please sponsor him Semma Oy), Kasviston sohvilta ystävien kanssa tai karaoke lavalta laulamassa Dingon Levotonta tuhkimoa. Lisäksi hän tykkää myös viettää aikaa kotona rakkaan kämppiksensä kanssa ja sisäpiirin tietona on kuultu, että Dubain Real House Wives-sarja on vienyt Aten sydämen mennessään. Ensimmäisen kauden Atte ahmi todella nopsaa ja nyt hän odottaakin tulisilla hiilillä Suomen tulevaa kautta kyseisestä sarjasta.

The Real House Wivesin lisäksi musiikki on lähellä uuden puheenjohtajamme sydäntä. Semmarit kuuluvat niin kuulokkeista kuin kodin dvd-soittimesta. Mutta kuka omistaa edes DVD-soitinta vuonna 2024, jos saan kysyä? No Atte. Tämä nimenomainen boomer energia tulee ilmi myös Aten iskävitsien parissa sekä kyvyttömyytenä käyttää puhelimen eri sovelluksia kuten esim. kameraa….

Veera Hynninen: Varapuheenjohtaja

Tässä meidän iloinen ja räiskyvä varapuheenjohtajamme, Varkaudesta kotoisin oleva Veera Hynninen! Veera vastaa puheenjohtajamme Aten kanssa siitä, että asiat hoidetaan tänä vuonna särmästi ja Pedagolaisten edun mukaisesti. Veera on pesunkestävä pedagolainen, ja tämä on hänen toinen hallitusvuotensa. Järjestöaktiivina Veera aloitti toimintansa tutorina, josta palo ja kiinnostus hallitushommiin heräsi. Vuonna 2023 Veera toimi tutor- ja kansainvälisyysvastaavana, ja pesteissään edisti mallikkaasti fuksien ja tutorien toimintaa sydämenasianaan. 

VPJ:tämme kuvaa myös sana järjestelmällinen: tarkasti organisoiduista kalenterimerkinnöistään tunnettuna ja luisteluleirejä vetävällä Veeralla ei mene mikään ohitse ja hän näinollen antaa aina täydet panokset arjessaan hoidettaviin asioihin. Vapaa-ajalla Veeran voi löytää Harjulta mäyräkoiransa Viuhdin kanssa lenkiltä, jäähallilta Liikunnan riemun Kissojen taitoluisteluharrastuksensa parista tai balettiharjoituksista. Illanvietossa VPJ:n löytää tanssilattialta reivaamasta kuunnelluimpien hittien tahtiin!

Varapuheenjohtajamme nostaa ainejärjestömme yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden tärkeimmäksi osaksi Pedagolaisuutta. Veeralla on energiaa ja innostusta jalkaannuttaa hallituksen läpinuijittuja päätöksiä toimintaamme. Omalla esimerkillään hän kannustaa hallituslaisia ja pedagolaisia ainejärjestönä uusien perinteiden luomiseen ja vanhojen vahvistamiseen. Veeraa on helppoa lähestyä ja positiivisuus tarttuu jutellessa, jolloin luottamuspesti sopii hänelle kuin nenä päähän <3 Lotta Seppänen: Yhdenvertaisuusvastaava & KEKE

Tänä vuonna yhdenvertaisuudesta ja kestävästä kehityksestä vastuussa on neljännen vuoden Lumolainen Lotta. Nämä pestit ovat jo ennestään hänelle tuttuja, sillä Lotta toimi samoissa rooleissa jo viime hallituskaudella. Pestit ovat Lotalle niin lähellä sydäntä, että hänen pestinsä nimitystä KeKe on jopa luultu hänen oikeaksi nimekseen. Ken tietää, ehkä Lotta tottelee myös sitä nimeä, mutta ainakin Lottis, Losamase ja Seppä ovat sellaisia, joilla saat Lotan huomion itsellesi. 

Tänne Jyväskylään hän on löytänyt tiensä värikkäästä Kouvolasta (ehkä juuri siksi Lotta pitää niin paljon väreistä), mutta pian on aika laajentaa piirejä myös näiden ulkopuolelle. Lotta lähtee nimittäin Tansaniaan katselemaan auringonnousuja ja -laskuja. Lotan lempiväri onkin ”pehmee oranssi” eli se väri, mitä auringonnousun aikaan on nähtävissä. 

Lottaa voisi kuvailla myös oman elämänsä stand up koomikoksi, sillä ei ole henkilöä, jota Lotta ei saisi jutuillaan nauramaan. Tästä on kiittäminen myös Lotan mummoa, sillä ainakin hänestä Lotalla riittää aina hauskoja tarinoita kerrottavaksi. Kannattaakin käydä jututtamassa Lottaa, mikäli haluat saada kunnon naurut!Essi Kurth: Yhdenvertaisuus- ja SOOL-vastaava

Yhdenvertaisuudesta ja SOOLin yhteyksistä tänä vuonna on vastuussa meidän toripolliisin bestis Essi Oulusta <3. Hän teki kolmen vuoden mutkan Susirajalle (Joensuuhun). Sieltä vakataustainen Essi on kuitenkin vihdoin saapunut meidän iloksemme syksyllä 2023 aloittaessaan maisteriopinnot täällä. Kotiryhmästään Essi kokee kuitenkin pienenpientä identiteettikriisiä, älä kysy siis sitä (tahot kuitenkin tietää, LuoMa se on). Tuon kolmen vuoden mutkan aikana Essi on kartuttanut aiempaa kokemusta ainejärjestötoiminnasta, joten meillä on täysi luotto siihen, että nämäkin hommat hoituvat. Jos kaipaat Essin apua, niin huudahda joko Kurtti, Eza tai Esme niin vastaus tulee viipyilemättä. Myös näillä nimillä saatat saada vastauksen: essi, esmeliini, esmara ja esberg.

Ihana, vähän höpsöttelevä ja kaikkien kaverinakin tunnettu Essi ilahtuu, jos tuot hänelle pizzaa tai kirpeitä karkkeja. Lisäksi hän on viimeisimpänä tuttavuutenaan löytänyt vegeruuan salat. Vaikka Essi on horoskoopiltaan vaaka ja sen myötä persoonallisuudeltaan vakaa, niin ole suklaan kanssa kuitenkin tarkkana, sillä Essi on kovimman luokan suklaaheitteri, jolle kelpaa vain tummasuklaa.

Essille voi aina tulla höpöttelemään mistä tahansa, ja monesti Essi onkin jo itse höpöttelemässä sulle <3! Saku Virtanen: Edunvalvoja & liikuntavastaava

Yksi kolmesta tämän vuoden edunvalvojasta on viime vuoden hallituskonkari Saku Lahest! Juliet- kotiryhmään kuuluvana hallitushommat hoituvat tarvittaessa myös englanniksi. Tapahtumavastaavan hektinen elämä sai vuoden jälkeen riittää, ja ovi aueta edunvalvonnalle. Tulet kuitenkin yhä törmäämään Sakuun liikuntavuorojen luotsaajana Vivecalla, on ohjelmassa sitten lapsuuden toivepelejä tai totistakin totisempaa leikkimielistä sählyä. Vuoden verran ainejärjestötoimintaa tehneenä, häneltä löytyy paljon tietoa, taitoa ja kehitysideoita tämän vuoden toimintaan lähes joka sektorille. Pedagon punainen virtaa Sakulla suonissa, vaikka silmät eivät punaista ja vihreää aina erotakkaan. 

Sakun saatat löytää kerran kuussa Rentukan kuntosalilta, johon hän maksaa jäsenyyttä useita satoja euroja kuukaudessa. Jos lähdet etsimään Sakua tapahtumista, saat etsiä oikein kunnolla, sillä jos hän ei vain seuraa meininkiä kärpäsenä katossa, hän vaeltaa paikasta ja porukasta toiseen, ja saattaa päätyä jopa toiseen kaupunkiin illan päätteeksi. Saku on harrastuksiensa puolesta matkustanut ympäri maailmaa, jonka myötä häntä voisi jopa kutsua Pedagon omaksi Mr. Worldwideksi. Vuosien varrelta on kertynyt matkaan valtavasti tarinoita niin opiskelijaelämän varrelta kuin maailmaltakin, joten käy rohkeasti kysymässä apua edunvalvontatapauksissa tai pyydä Sakua kertomaan villein tarinansa elämän varrelta!Sara Kangassuo: Edunvalvoja & kansainvälisyysvastaava

Tällä kaudella meidän edunvalvonnasta ja kansainvälisyyshommista vastaa iki ihana Sara! Loimaalta Jyväskylään kotiutunut, kolmatta vuosikurssia suorittava Sarakki on Julietin hellässä huomassa päässyt höpisemään lontoota ja on siitä innoittuneena myös napannut itselleen jo toista kertaa kv-vastaavan pestin. Vaikka kielipäätä löytyykin, niin suomi saattaa Saran puheessa sekoittua Turun murteeseen vähän liiaksikin. Älä siis ihmettele, jos seminaarinmäellä kajahtaa ‘’KETÄ sä oot’. 

Tämän ilopillerin voit löytää OIKEESTI yliopistolta, jos et kuitenkaan tunnista niin tietokoneen kansi on vuorattu täyteen tarroja. Lisäksi muumikuosi ja opettajaidentiteettiä ylläpitävät korvakorut ovat yksi Saran tavaramerkeistä. Muumikuosia onkin mukana lähes aina, mutta vähintään tatuointien muodossa. Niitä onkin jo 50% kaikista Saran tatuoinneista. Eikun etsimään! Omin sanoin hän on oman elämänsä muumimamma ja tulevaisuuden kissamummo. Vapaa-ajalla häneen voitkin siis törmätä kirppareilla, käsityö- ja kirjakerhossa, mutta myös päikkärit ovat Saran erikoisalaa. 

Fun fact: Saran spotify wrapped top 5 biisiä järjestyksessä: Muumimusiikkia 01, Muumimusiikkia 05, Muumimusiikkia 06, Muumimusiikkia 09, Muumimusiikkia 12. Muumit ovat todellakin Saran elämän suola.

Jos opiskelu puuduttaa tai kaipaat muuten vain hauskuutta, etsi Sara niin viimeistään silloin tulet hyvälle tuulelle. Hänen seurassaan et varmasti jää huomaamatta, joten käy nykäisemässä hihasta ja jää höpöttelemään tai höpsöttelemään :) Aapo Nikula: Edunvalvoja & työelämä- ja alumnivastaava

Seuraavaksi esittelyssä edunvalvontakolmikon nuorin jäsen, Kouvolan (lue Kuusankoski) oma Aapo Nikula. Vaikka Aapo opiskeleekin ensimmäistä vuotta, on hänellä jo reilut viisi vuotta järjestötoimintaa takana! Häneltä löytyy myös kokemusta puheenjohtajistossa toimimisesta, löytyykö tästä kenties tulevaisuuden Pedagon pj? 

Saran ja Sakun tapaan Aapo opiskelee Juliet-kotiryhmässä, joten hallitusasiossa hänen pariinsa pystyy kääntymään myös vaikka englanniksi. Aapo on myös tavoitettavissa Ruusupuiston ja Lähteen lisäksi hyvin laajasta skaalasta erilaisia opiskelijatapahtumia, menkää siis ihmeessä moikkaamaan ja kertomaan askarruttavista asioista!

Vaikka tämän tyylitajuisen herrasmiehen lempiväri on tummanvihreä, ei ole epäselvää että suonissa virtaa Pedagon punaista ja opiskelutoverien asiat ovat lähellä hänen sydäntään. Aapo ei epäröi puuttua häntä askarruttaviin haasteisiin, joten voiko parempaa edunvalvojaa saada! Hän naputtelee myös erinomaisia viestejä ja sähköposteja pitäen langat käsissään myös OKL:n alumneista sekä ujuttaa jatkuvasti jalkaa kaikkien puolesta työelämän oven väliin.Marianna Palola: Viestintävastaava & sihteeri

Tänä vuonna Pedagon viestintävastaavana ja sihteerinä toimii ihana Marianna. Marianna toimi viime syksyn tutorina ja on yksi Pedagon käsityökerhon vetäjistä, joten kokemusta ainejärjestötoiminnasta onkin jo kertynyt paljon. Marianna on asunut jo pitkän aikaa Jyväskylässä, mutta alun perin hän on kotoisin Nivalasta. 

Tämä urheilullinen neljännen vuoden opiskelija on ahkera harrastuksien, mutta myös opintojen suhteen. Jotta lukujärjestys ei olisi jäänyt liian tyhjäksi, Marianna on valinnut opintoihinsa niin käsityön kuin terveystiedon opintoja. Ihailtavaa onkin se, miten näihin kaikkiin riittää aika ja jaksaminen! 

Käsityökerhon vetäminen ei ole ainut paikka, jossa käsityöt ovat Mariannan arjessa läsnä. Yliopistolta Mariannan voikin tunnistaa usein upeista itsetehdyistä neuleista tai kilisevistä sukkapuikoista. Näiden lisäksi Mariannan voi bongata pyöräilemästä ympäri Jyväskylää. Vaikka muut menisivät bussilla, hän todennäköisesti valitsee pyörän säällä kuin säällä. Juoksuharrastuksen suhteen Marianna on kiertänyt jo monia juoksutapahtumia. Tavoitteena seuraavalle kesälle onkin kasvattaa omaa mitalisaldoa puolimaratonien osalta ja unelmana olisi joskus juosta maraton hänen lempikaupungissaan Pariisissa. Wau!!

Kun ilta alkaa hämärtää, laittaa Marianna teen kiehumaan, nauttii makoisia smoothieta tai leipoo esimerkiksi teeleipiä.  Vaikka varsinaista lempiruokaa ei ole, niin Hesburgerista mukaan lähtee tilauslistalle yleensä kanatortilla.
Maria Malinen: Tutor- & fuksivastaava

Tämän hallituksen toinen Espoon kasvatti löytyy täältä, hän on nimittäin Maria. Vaikka Mariaa ei aiemmin hallituksessa olla nähty, olet saattanut bongata hänet tutoroimasta vuoden 2023 fukseja. Tutortoiminta antoi hyvän pohjan hallitustoimintaan, mutta se ei tarkoita että Maria pääsisi tänä vuonna eroon tutoroinnista (tai fukseista) – hän on nimittäin tämän vuoden fuksi- ja tutorvastaava. 

Maria eli Martsa on hyvin pienikokoinen, muttei suinkaan huomaamaton. Tämä johtuu Marian kuuluvasta äänestä ja vielä kuuluvammasta heleästä naurusta. Maria tunnetaan myös nimellä taikoidoli, mikä ilmeisimmin juontaa juurensa hänen TAIKO22 (taidelähtöinen kasvatus) kotiryhmästään. Tämä taikoidoli on aloittanut opintonsa vuonna 2022 ja on siis toisen vuoden opiskelija. Jos joskus satut eksymään tämän hallituslaisen kotiin, on se suorastaan vuorattu hänen lempivärillään eli vaaleanpunaisella. Saatat nähdä myös pilkahduksen vaaleanliilaa… 

MariaMartsaTaikoidoli ei myöskään jätä ketään kylmäksi omilla taidoillaan, hän nimittäin hurmaa sinut tanssilattialla mato-liikkeellä. Jos tämä ei riitä, osaa hän puhua (lue: höpöttää) pääsi pyörryksiin.Olivia Haataja: Tapahtumavastaava

Yksi tämän vuoden neljästä tapahtumavastaavasta on Olivia “Omppu” Haataja. Tämä vuonna 2001 maailmaan ilmestynyt jopelainen (Jope 1, tää on ilmeisesti tärkee) hymyilee opeopintojen parissa jo kolmatta vuotta. Pedagon hallituksessa alkaa Olivialla kuitenkin ihka ensimmäinen vuosi.

Tapahtumavastaavan hommiin Olivia keräsi kiireisen syksyn aikana tutorin tehtävässä paljon kokemusta ja upeita tapahtumia onkin tälle vuodelle tulossa. Haalarit löytyvätkin Ompun päältä usein, oli kyseessä sitten poikkarit tai excu. Exculla Omppua ei meinannut haalareista tunnistaa, sillä niillä oli tapana vaihtaa väriä erityisesti teekkareiden ollessa lähistöllä. Vaikka haalareiden väri saattaakin aika ajoin vaihtua, voit tunnistaa hänet päälaella keikkuvista bile laseista jotka voit nähdä kuvasta 2. 

Omppuun on hiljattain tarttunut myös muutamaa pedagolaista vaivannut tatuointikuume. Tätä vuotta ei ollut ehtinyt kulua kolmeakaan viikkoa, kun Ompun kättä koristi jo uusi upea taideteos. Tatuointikuume ei tähän kuitenkaan loppunut, vaan nyt hän miettiikin jo uutta kuvaa minkä voisi ottaa (jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä sieltä seuraavaksi onkaan tulossa).

Vaikka Ompun kotikoti sijaitsee Sotkamossa, kuulee tutuista kaksoiskonsonanteista Ompun todellisen alkuperän vaikka hän ei sitä kauheasti mainostakkaan. Onneksi noita kajaanilaisia ei Pedagossa koskaan voi olla liikaa. Juttelemaan voi tälle neitokaiselle mennä matalalla kynnyksellä vaikka kajjaani ei sujuvasti taittuisikaan. Mutta kannattaa varoa, murre on helposti tarttuva!Maiju Lintulahti: Tapahtumavastaava

Hoplaa! Tapahtumavastaavien juniori Maiju on kiharatukkainen energiapakkaus täynnä hyvää vauhtia ja joskus vaarallisiakin tilanteita. Tämä Jyväskylästä kotoisin oleva päällään seisoja on vuoden 2023 uusia tulokkaita ja edustaa täten meidän järjestömme fuksiosastoa ja vaikuttaa LuMo -kotiryhmässä.

Tapahtumissa Maijun tunnistaa välkkyvistä valoista haalareissa ja Lintulahden Pikabileiden™ järjestämisestä. Mutta ei huolta, jos et näe Maijua niin varmasti kuulet hänet joko kovasta höpötyksestä tai naurusta johtuen. Älä kuitenkaan anna kovaäänisyyden ja vauhdin hämätä, sillä Maiju on erittäin helposti lähestyttävä ja hyväsydäminen persoona, joka ottaa lämpimästi uudet ihmiset vastaan.

Maiju on myös kova elämän pohdiskelija ja opettajalle ominaisella tavalla reflektoiva persoona, mutta myös ottaa elämän tarpeeksi kevyesti ja osaa nauraa itselleen ja muille. Jos siis näette hänen kaatuvan jossain (edellä mainittujen vaarallisten tilanteiden johdosta) niin muistakaa nauraa, sillä hän varmasti nauraa myös teille vahingoniloisesta persoonastaan johtuen.

Vapaa-ajallaan Maiju laittaa ruokaa ja leipoo, näkee ystäviä ja crossfittaa. Maijua kannattaa myös kysyä mukaan kaikkiin mahdollisiin peli-iltoihin, olivat ne sitten lauta- tai pallopelejä. Allekirjoittanut voi taata, että missä tahansa Maijua näetkään niin viihdettä ja meemeilyä on luvassa.Eero Kokkarinen: Tapahtuma- ja kulttuurivastaava

Jos luulet nähneesi Cheekin kampuksella olet väärässä, sillä kyseessä on Pedagon oma tapahtuma- ja kulttuurivastaava Eero Kokkarinen!!! Eero on yksi meidän hallituksen koronafukseista ja hän on ulospäinsuuntautunut rehti ja reipas pohjalainen joka tunnetaan myös vänkäyksen suomenmestarina.

Tapahtumissa yleensä Eeron löytää beer pong -pöydän äärestä tai järjestämässä jotain muuta peliä kavereita viihdyttämään. Voit törmätä Eeroon usein Kuokkalan S-marketissa myyjän roolissa mutta S-ryhmän rakkaus ei lopu vain työntekoon sillä hänet löytää tukemassa S-ryhmää Timessä ja Revossa (ainakin yhtä usein kun käy töissä). Vapaa-ajallaan tämä Derbyläinen (kuulemma OG Derbyläinen) harjoittelee kitaransoittoa (ei kannata ihan vielä kuitenkaan pyytää sitä liittymään bändiin), syö siipiä ja on “kulttuurin mies”.

Eerolta löytyy laaja musiikkitietämys ja miettisinkin kahdesti ennen kuin haastaisin Eeron musavisaan. Tosin onhan se hieman epäreilua jos on syntynyt jo ennen kuin musiikki edes keksittiin (padum tss). Mutta siis oikeasti Eeron kanssa voi jutella ihan mistä vaan vaikka formuloista (tällä äijällä on ihan tajuttomasti tietoa niistä!!!), tai sitten ihan vaan vaikka säästä.  Kannustankin siihen lämpimästi sillä maailmaa on kivempi tallustaa kun saa kutsua Eeroa ystäväkseen.  

Sonja Holm: Tapahtuma- & yritysyhteistyövastava

Espoon kasvatti, ensimmäistä vuottaan hallituksessa toimiva, 4. vuoden Juliet-kotiryhmäläinen Sonja Holm toimii tämän vuoden hallituksessa yhtenä tapsoista ja toisena yritysyhteistyövastaavana. 

Määrätietoinen ja itsevarma Sonja ei pelkää puhua asioista suoraan ja kuvaa itseään myös ”moottoriturvaksi”, eli juttua riittää tämän naisen kanssa kaikista aiheista! Hän kuitenkin ajattelee toimiessaan paljon muita, pitää ystäviensä puolia ja ottaa kaikki ilolla mukaan meininkeihin. 

Sonja on kova neuvottelija, joten hänen toimiessaan yritysyhteistyövastaavana, Pedagon edut ovat varmasti erittäin hyvissä käsissä! Hänellä on myös kokemusta tapahtumien järjestämisestä sitsitoimihenkilön pestin, sekä ystäville ja tutuille järjestettyjen erinäisten meininkien kautta. Hänelle yhden jos toisen ryhmän, jalkapallopelaajiensa tai opiskelijaporukan, paimentaminen ei tuota ongelmia. Poikkitieteellisyys on lähellä Sonjan sydäntä, ja hän muun muassa on järjestänyt excursioita ja sitsejä yhteistyössä toisten ainejärjestöjen kanssa. Meininkeihin hän ottaa vaikutteita esimerkiksi teekkarikulttuurista ja toivoo tuovansa samankaltaista yhteisöllisyyttä ja vuosikurssirajat ylittävää tekemistä yhä vahvemmin Pedagon toimintaan.

Freetimen karaokessa Sonjalta taittuu Ievan polkka ja pitkään jalkapallopiireissä pyörineenä hän toimii nykyisin leirien rehtorina eli ”final bossina”, joka vastaa mm. Espoolaisen jalkapalloseuransa kesäleiritoiminnassa ja uusien valmentajien kouluttamisesta.

Terminä ”final boss” kuvaa tätä tehomimmiä kokonaisuudessaan täydellisesti!
Saaga Rissanen: Talous- & yritysyhteistyövastaava

Seuraavana esittelyssä hallituksen Tampereen vahvistus, neljännen vuosikurssin opiskelija Saaga! Kotiryhmältään hän edustaa KiMoa, mikä onkin luontevaa tälle ranskan ja viittomakielen taitajalle. Lisäksi hän on lähdössä hakemaan kulttuurielämyksiä Tansaniasta opetusharjoittelun merkeissä.

Hallituksessa Saagalla alkaa toinen vuosi, ja tänä vuonna hän pääsee yritysyhteistöiden lisäksi käsiksi Pedagon talouteen. Tämä pesti on kuin luotu Saagalle, sillä hän jos joku on tunnollinen ja hoitaa hommat huolella! Matematiikan opinnot ja excelien pyörittely antaa myös varmasti hyvät eväät pestin hoitamiseen. Jos siis tarvitset apua tällä saralla, niin tiedät kenen puoleen kääntyä! (Tai jos Saagalle pohdit synttärilahjaa niin jokin excel premium-versio varmasti ilahduttaisi).

Excel ei suinkaan ole Saagan ainoa harrastus, vaan sen lisäksi hänen vapaa-aikaan kuuluu monenlaiset eri aktiviteetit. Hänet voikin löytää esimerkiksi kuntosalilta tai uimahallista. Uutena harrastuksena Saaga on aloittanut myös juoksun, ja hänen perässään voikin yrittää pysytellä Tuomiojärven rannalla. Urheilun hyvänä vastapainona käsityöt ja leipominen ovat lähellä Saagan sydäntä, ja hänen käsistään valmistuukin niin maittavat kakut kuin näyttävät villapaidat.