Kestävä kehitys

Kestävyysohjelma

Kestävyysohjelma nuijittiin voimaan Pedagon hallituksen syyskokouksessa 2023.

Kestävyysohjelma ohjaa Pedagon toimintaa kestävämpään suuntaan ekologisen, sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden osalta. Kestävyysohjelma ohjaa muun muassa toteuttamaan tapahtumia mahdollisimman saavutettavasti ja päästöttömästi. 

Tutustu kestävyysohjelmaan tästä

 

Verenluovutus

Jokaisella pedagolaisella on mahdollisuus käydä edustamassa Pedagoa verenluovutuksessa. Luovutuksen alussa on haastattelu, jossa tulee ilmoittaa kuuluvansa Pedagoon. Tällöin Veripalvelun henkilökunta osaa kirjata luovutuksen Pedagolle. 

Lyhyt muistilista verenluovutukseen:

  1. Varaa aika verenluovutukseen netistä 
  2. Täytä terveyskysely aikaisintaan vuorokautta ennen luovutusta
  3. Muista ottaa virallinen, kuvallinen henkilötodistus mukaan
  4. Ilmoita luovuttavasi Pedagon VeriRyhmään
  5. Ota rennosti, nauti Veripalvelun tarjoamista eväistä ja ole ylpeä itsestäsi!

Järjestämme joka vuosi Pedagon oman verenluovutuksen, jossa on mahdollisuus osallistua luovutukseen helposti vaikka kaveriporukan kanssa. Mahdollisuus yhteiseen luovutukseen on tulossa myös syksyllä 2023, joten pysy kuulolla<3

 

Hyväntekeväisyyslahjoitus

Perinteisesti Pedago on lahjoittanut hyväntekeväisyyteen yhdessä valittuun kohteeseen aina vuoden loppupuolella. Vuonna 2022 vallitsevan maailmantilanteen vuoksi päädyimme kuitenkin tekemään lahjoituksen jo keväällä, jolloin lahjoituksen kohteena oli Lääkärit ilman rajoja -järjestö. Järjestö tarjoaa monipuolista apua Ukrainassa paikan päällä, toimittaa tavaroita sairaaloihin sekä auttaa pakolaisia Ukrainan naapurimaissa.

 

Haluatko lähteä mukaan?

Jyy:n eri foorumit ja ryhmät ovat kaikille avoimia, jotka tarjoavat matalan kynnyksen osallistumismahdollisuuksia. Kestävän kehityksen näkökulmasta voi tutustua esimerkiksi Jyy:n tarjontaan: